Mutsuzluğun yol açtığı bu hastalıklara dikkat!

Mutsuzluk sağlığımız üstünde olumsuz izler bırakıyor ve bazen de hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Bakın mutsuzluk hangi hastalıkları beraberinde getirebiliyor...


Moral bozukluğu yüzünden sağlık durumumuz bazı tepkiler verebilir. Bazı zamanlarda da depresyon yaklaşan hastalığın erken işareti olabilir .

İşte mutsuzlukla beraber anılan o hastalıklar…
8 1

Kalp hastalığı

Yapılan birçok çalışma kalp hastalığı ve kalp krizinin depresyona bağlı olduğunu söylüyor.

Norveç’te yapılan bir çalışmaya göre kalp yetmzeliği olan insanların %40’ı majör depresyondan muzdarip.

Çalışmanın yazarları, depresyonun stres düzeylerini arttırdığını söylüyor. Stres hormonlarının artmasıyla da hem kalp hem de akıl sağlığı tehlikeye girebiliyor.
8 2

Kanser

Neredeyse 1930’lardan beri doktorlar başta pankreas kanseri olmak üzere diğer kanser türleriyle deprosyan arasında bağlantı kuruyor.

Yale Tıp Fakültesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre başta pankreas kanseri olmak üzere tüm kanser hastalarının depresyon yaşamış olduğu tespit edildi. Bu çalışmanın yazarına göre, pankreas kanseri hücreleri, beyinde kendimizi iyi hissettiren reseptörleri engelleyen bir protein üretiyor olabilir.
8 3

Stres

Mount Tıp Merkezi’nde yapılan son çalışmaya göre bazı insanlar için depresyon strese karşı bir reaksiyon olabiliyor.

Farelere stres hormanlarında bulunan İnterlokin-6 adı verilen bir bileşik uygulandı. Bu bileşik sayesinde yorgunluk, iştah artışı, sık depresyona girme gibi sonuçlar ortaya çıktı. İnterlokin-6 genelde deprosyonda olan insanlarda sık sık kendini gösteriyor.
8 4