Mutsuzluk tiplerine göre mücadele yolları!

Mutsuz olduğunuzda, bununla başa çıkmak için kendiniz de bir şeyler yapabilirsiniz...


Kendimizi üzgün veya sıkıntıda hissettiğimiz hemen psikiyatristten randevu almayı düşünmüyoruz. Bu tamamen insanlığın doğasında olan normal süreçlerden biri.

Ama elbette daha kalıcı üzüntü halleri de var. Araştırmalara göre özellikle her sekiz kadından biri hayatının bir döneminde majör depresyonla mücadele etmek zorunda kalıyor..

Eğer sürekli iştah açıklığı, depresyon hissi, düşük enerji ve umutsuzluk gibi duygular taşıyorsanız, kesinlikle profesyonel birinden yardım almalısınız. Fakat geçici bir sessizlik içindeyseniz, her şeyi zamana bırakmanızı öneririz.

Zamanla birlikte bazı sorunlarınızla başa çıkmanın sağlıklı yolları olduğunu anlayacaksınız.

Şimdi gelin yaşadığınız üzüntülere göre onları nasıl atlatabilirsiniz birlikte inceleyelim…
7 1

Sürekli buzdolabının kapağını açıp bir şeyler mi yiyorsunuz?

Çok yorucu ve zor bir günün ardından yediğiniz akşam yemeğiyle yetinmeyip, sürekli buzdolabından bir şeyler atıştırma sorunu birçok insanda görülüyor.

Televizyon karşında sürekli dizi izleyerek abur cubur yemek sizin psikolojinizi olumsuz yönde etkiler.

Uzmanlar bu gibi durumlarda, basit fiziksel aktiviteler yapmanızı öneriyor. İşten eve geldiğinizde ilk olarak buzdolabını açma eğilimin varsa hemen dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş yapın.

Fiziksel aktiviteler açlığın dalgalandığı hormonların seviyesini düşürür. Fiziksel ve duygusal anlamda size ödüllerini sunacak olan bu aktivitelerin uzun vadede ödüllerini topladığını göreceksiniz.
7 2

Mücadeleyi seven birimisiniz?


Hayatınızdakilerle iletişiminizi saldırgan tavırlarla değil de başka bir stratejiyle halletmeye ne dersiniz?

Hayatınızdaki negatiflikleri görmeyi bırakıp, pozitif ortamlarda bulunmaya çalışın. Size sıkıntı veren insanlarla değil, daha pozitif olan arkadaşlarınızla görüşün. Göreceksiniz ki bir süre sonra öfke patlamalarınız dinecek.
7 3

Kendi işinizi engellemeden…

Kariyer günümüzde herkes için önemli. Yaklaşık 14 saatini iş yerinde geçirenler bile var.

Üzgün olduğunda kafanızın dağılması için çalışmak gibisi yok. Ama ya çalışmıyorsanız…

Uzmanlar çalışsanız da çalışmanız da sizi iyi hissettirecek aktivitelerde bulunmanız gerektiğini söylüyor. Evsizler için yemek yapmak, sokak hayvanları için aktiviteler düzenlemek, bir arkadaşınızın işi için yardımcı olmak sizi duygusal anlamda rahatlatır.

7 4