Neden herkes aleo vera kullanmalı?

Aleo vera cilt bakımı ve saç bakımında kadınların en yakın dostlarından biri!



Krem ve şampuan gibi kozmetik ürünlerinin içeriklerinden alışkın olduğumuz aloe verayı aslında hiç tanımıyoruz. Aktarlarda yağ ya da bitki olarak, eczanelerde jel olarak satılan bu muhteşem bitki göz çevresi bakımından gözeneklerin sıkılaştırılmasına kadar kullanılıyor.

Yapraklarının içinde tüm güzellik sorunlarına yeten bir iksir var. Çok sıcak ortamlarda yetişiyor olması onun içinde ne kadar nem barındıracağına dair size bir ipucu verebilir. Değeri çok iyi anlaşılmayan bu bitkiyle bugün neler yapabileceğimizi konuşacağız.

İsterseniz aloe verayı bitki olarak evinizde yetiştirip kullanabilirsiniz. Bir yapraktan elde edeceğiniz öz, iki hafta boyunca her gün kullanmanıza yetecek kadardır.
8 1

Nemlendirici maske

İki yemek kaşığı aloe vera jelini, yarım çay kaşığı bitkisel gliserin, üç damla zeytinyağı ile birlikte bir salatalığın püresine karıştırın. Karışımı yüzünüze sürdükten sonra 10 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın.
8 2

Nemlendirici ve yatıştırıcı maskeler

Aloe yaprağından iki bitki keserek suyunu sıkın. Yarım çay kaşığı limon ve üç damla lavanta yağıyla karıştırıp, ıslak yüze uygulayın. Yüzünüzü maskeden önce sıcak suyla yıkayarak maskenin etkisini arttırabilirsiniz. 15 dakika sonra ılık suyla durulayın.
8 3

Akne ıçın maske

Bu maske akneleri ve sivilcileri yok etmek için güzellik uzmanları tarafından da kullanılıyor.

Birkaç büyük aloe yaprağını yıkayın ve doğrayın. Su ile örtün ve ocağa koyun ve 15 dakika boyunca kaynatın. Kaynattığınız suya 4 yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine uygulayın. Akne yoğunluğuna göre 5-10 dakika bekletebilirsiniz.
8 4