Soğuğun hiç duymadığınız faydaları!

Buz kompresi yapmak nelere iyi gelir?



Şu son günlerde hissettiğimiz 'buz' gibi hava bizi soğuğa karşı bir nefrete doğru itse de, aslında vücudumuz ve güzelliğimiz için buz çok faydalı...

Metabolizmadan, saçlara kadar tüm vücudumuza sağlık aşılıyor. İşte buz kompresinin faydaları...
8 1

Baş ağrıları üzerinde etkili 


Uzmanlar soğuğun baş ağrısını gidermede de etkili olduğunu söylüyor. Bunun için başınızda ağrı hissettiğinizde bir poşete buz doldurun ve ince bir beze sarılı biçimde ağrıyan bölge üzerinde uygulayın.

Soğuk, hassas olan sinirleri yatıştırıp uyuşturarak ağrıyı azaltacaktır. Ayrıca, şiddetli diş ağrılarınız olduğunda, yanağımızın üzerine koyacağımız buz torbası ağrıyı önemli ölçüde dindiriyor.
8 2

Ödemi yok ediyor 


Soğuk kompres, damarlara doğrudan etki ederek yumuşak dokular arasında kanın toplanmasını yani hematomu azaltarak ödem oluşumunu engelliyor.

Bu yöntemden faydalanmak için, uzmanın önerdiği bir süre ve sıklıkla ( 48- 72 saat boyunca, genellikle 1/2- 1 saat ara ile 8-10 dakika kadar) buzlu kompresin o bölge üzerine uygulanması gerekiyor.
8 3

Eklem ağrılarını azaltıyor 


"Kriyoterapi" (buz tedavisi) adı verilen bu yöntemle vücudumuzdaki çeşitli romatizma, eklem ağrıları veya şişlikler azaltılabiliyor. Çünkü soğuk, damarları sıkıştırarak her türlü eklem ağrılarını önemli ölçüde yok ediyor. Bu yöntemi kliniklerde yaptıracağınız gibi tekniklerini öğrenerek evinizde de uygulayabilirsiniz.

Bunun için ağrıyan bölgeniz üzerine buz torbası koyarak kompres yapabilirsiniz. Soğuk etkisini 20 dakika içerisinde gösterecektir. Ancak deriye doğrudan temas ettirmeden bir beze sararak uygulamak daha faydalı olur.
8 4