Burun estetiği neden kadınlar arasında çok daha yaygın?

Kadınların burun estetiğinden beklentileri nedir?

Op. Dr. Güncel Öztürk

Bir kadında yüz hatlarının getirdiği feminen özellikler, başkalarına olduğu kadar kadının kendisine de çekicilik sinyalleri fısıldar. Bu güzel bir heykelin ya da bir resmin verdiği hisle büyük oranda uyuşur. Plastik cerrahi gün geçtikçe sanata yaklaştığı için rinoplasti de kadınlara daha narin ve hoş bir görüntüye ulaşmada birçok imkan sunuyor.

Çoğu kadın için rinoplastiyi en çekici kılan unsur burnun özellikle kadınlardaki genel görünüş üzerinde kilit görevi görmesidir. Birçok kadın burunlarında yapılan milimetrik değişimlerin yüz dengelerinde nasıl farklar oluşturduğunu gördüklerinde şaşırmıştır. Burunlarının şekilsiz, çok küçük ya da büyük olduğun düşünen kadınlar daha orantılı yüz hatlarına kavuşmak için rinoplastiye başvuruyor.

Rinoplastinin yaygınlığını borçlu olduğu bir diğer unsur ise estetik olduğu kadar fonksiyonel faydaları da beraberinde getirmesi. Görüntüde var olan bir bozukluğun burnun işlevini de olumsuz etkilediği birçok hastada görülüyor. Burun problemleri nefes alma problemlerine, bunlar da kadınlarda baş dönmesi veya alerji gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Kadınların burun estetiğinden beklentileri nedir?

Kadınlar istedikleri burunda öncelikle doğru boyut ararlar. Kişilerin burnunda genetik özellikler büyük rol oynar. Ama herkes doğuştan gelen özelliklerine bağımlı kalmak istemez.

Kadınların istediği burun sadece uygun boyut ve şekildeki değil, yüzlerine ve diğer öğelerine uyumlu yapıdaki burundur. Orijinal güzelliklerini ortaya çıkaracak şekilde eşsiz bir biçime getirilerek istedikleri görünümün onlara verilmesini isterler.

Bir plastik cerrahın yolunu tutan herkesin idealleri bulunur ve amaçları bu idealleri gerçeğe dökmektir. Bu da ameliyat öncesinde kişinin bu hayal ve beklentileri üzerinde neden bu kadar vakit harcandığını açıklıyor. Burnun 5 farklı açıdan fotoğraflanıp incelenir, üç boyutlu dijital görüntülenir vs. Operasyon öncesinde ne istendiğine ve bunları elde etmek için ne gibi değişimler yapılacağına emin olunması gerekir. Başka hastaların öncesi ve sonrası fotoğraflarını incelemek, onlarla konuşmak beklentilerinizin gerçekçi oluşmasını sağlar.

Son olarak, hastalar ameliyattan çıkıp aynaya baktıklarında kendilerine tamamen yabancı bir suratla karşılaşmak istemezler. Rinoplastide gerçekleşecek dokunuşlar genel görüntüyü geliştirecek kadar net ancak sizi kendinize ve başkalarına tamamen yabancılaştırmayacak kadar hafif olmalıdır. Bu ayarı tutturmak da deneyimli bir cerrahın usta ellerine kalmıştır. Sizin üzerinize düşen ise rinoplasti gibi hassas bir konuda cerrahınızı seçerken aceleci davranmamak, kararınıza uzun bir araştırma sonucu varmaktır.

Güzel olmak her kadını sevindirir ve mutlu eder. Siz de kendinizi güzel hissetmek ve plastik cerrahinin size sunduğu mucizelerden faydalanmak ister misiniz?

Sevgiyle kalın.
Op.Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.guncelozturk.com
instagram takip: guncelozturk
facebook: guncelestetik

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar