Cerrahi olmayan tekniklerle yüz gençleştirme!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan istatistiklere göre botoks ile yapılan estetikler cerrahi olmayan prosedürler arasında birinci oldu.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Plastik cerrahide en sık uygulanan noninvaziv gençleştirme seçeneği olarak her yıl popülaritesi giderek artmaktadır. Peki, neden cerrahi tekniklere kıyasla cerrahi olmayan yüz gençleştirme tekniklerine talep bu kadar artmaktadır?

Kullanışlılığının ve etkisinin artması

Bunun nedeni, cerrahi olmayan teknikler ile gerçekleştirilebilen işlemlerin cerrahi olan tekniklere göre çok daha fazla seçenek sunmasıdır. Örneğin, botok enjeksiyonu dinamik kırışıklıkları tedavi etmeye yardımcı olan kas gevşetici bir işlemdir. Göz ve dudak çevresindeki kırışıklıkları en aza indirebilmesinin yanı sıra dermal dolgu maddeleri ile birlikte uygulanarak yüzdeki olukları ve çöküntüleri de gidererek yarım düzineden çok daha fazla tedavi seçeneği sunmaktadır.

Her yıl sunduğu tedavi seçeneklerinin artması kişilerin güveninin artırdığı için talebin de artmasını sağlıyor. Arkadaş çevrelerindeki ve medyada botok enjeksiyonu tedavisinden faydalanan ünlülerin doğal görünümleri de ameliyatsız estetik operasyonlarının popülaritesinin artmasını sağlıyor. Yüzlerinde yaşlanma belirtisi olan kadın ve erkekleri hayal ettikleri gibi genç bir görünüme kavuşabilmeleri için bu tedavilerden faydalanmaları konusunda teşvik ediyor.

Günümüz yaşam tarzları için tasarlanmış tedaviler

Hem erkekler hem de kadınlar, günümüzde her zamankinden çok daha yoğunlar. Çalışma temposu ve saatlerinin yoğunluğu, çocukları ile yapmaları gereken faaliyetleri, sınırlı tatil yapma süreleri gibi nedenlerle insanlar yüz germe ameliyatı ve ameliyat sonrası iyileşme süresi için şart olan süreleri ayırmakta giderek daha da zorlanıyorlar. Oysaki cerrahi olmayan teknikler ile gençleştirme işlemleri öğle yemeği molası sırasında bile gerçekleştirilebilir. Botoks estetik enjeksiyonları ve dermal dolgu maddeleri uygulaması için sadece birkaç dakika sürer ve sonuçları ise birkaç gün içinde görünür hale gelir.

Cerrahi olmayan gençleştirme teknikleri ile tedavi etkisi birkaç ay süren, geçici belirli aralıklarla tekrarlanması gereken estetik prosedürlerdir. Bu da insanlara sonucundan memnun kalınmazsa eski haline dönme garantisi verdiği için de rahatlatıcıdır. Ameliyatsız cerrahi tekniklerin sonuçlarına göre hastalar istedikleri noktalara sonucundan memnun kaldıkları müdahaleleri yaptırabiliyor, değiştirebiliyor, isterse tekrar yaptırmaktan vazgeçebiliyor.

Ameliyatız yüz gençleştirme prosedürlerleri ile hastalar daha eğitimli ve bilinçli hale geldikçe başarısı %100’e yaklaşan sonuçlar elde edilebiliyor. Çünkü artık hastalar sadece alanında uzman cerrahları ve sağlık merkezlerini seçmeye özen gösteriyor. Medyadaki doğallıktan uzak ve estetik olmayan botoks ve dolgu enjeksiyonu uygulamalarının alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığını biliyor.

İşte bu faktörler sayesinde hastalar cerrahi olmayan yani ameliyatsız yüz gençleştirme tekniklerini daha fazla tercih ediyor. Herhangi bir cerrahi operasyona gerek kalmadan 10-15 yaş daha gençleşerek ve koruyarak yaşlanmaya karşı meydan okuyorlar.

Sevgilerimle,

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar