Özgecan'ın ardından... Bu sayfalar kadınlar için

Ressam Zeynep Yazıcı'nın 'Aç' isimli kitabı raflarda. Kitabın önsözü ise çarpıcı: Çizilip kanayan ellerim zorlanarak yazdı:Kadın erkek eşit!

Özgecan'ın ardından... Bu sayfalar kadınlar için

Ressam Zeynep Yazıcı'nın kadına şiddete karşı kaleme aldığı öykü ve şiirlerinden oluşan "Aç" isimli kitabı raflardaki yerini aldı.

Ressam ve yazar Zeynep Yazıcı, kitabında kadına karşı şiddetin giderek artış gösteridği günümüzde 'O kadınların' hayatlarına dair kaleme aldığı öykü ve şiirlerle okuyucuyu kadına karşı şiddete 'hayır' diyebilme cesaretini ve bu sorumluluğu birlikte göğüsleme davet ediyor.

ÖZGECAN İÇİN

Kitabın son sayfaları ise Tarsus'da korkunç bir cinayet sonucu yaşamını yitiren Özgecan Aslan'a ayrıldı.

Yazar Özgecan Aslan'ın ardından şu mısraları yazdı...

"Üstüme düşen bir damla su temizlesin dedi toprak
anneceğinin yüreğini sonsuz bir aşk
sonsuz bir bağışlama istiyor toprak
aldığı için küçük Can'ı."

ekran-resmi-2015-05-15-13.44.02.pngDİKKAT ÇEKEN KİTAP KAPAĞI

Profil yayınlarından çıkan kitabın kapağındaki detaylar ise dikkat çekici. Salıncakta sallanan beyazlar içinde bir kızın bulunduğu kapakta kızın yayında bir siyah postlu bir ayı resmedilmiş.

ZEYNEP YAZICI KİMDİR?

Üniversitede inşaat bölümünden mezun olması onu sanatın daha da içine itmiş.

Zeynep Yazıcı dört yıllık bir profesyonel resim geçmişi ile ilk işini Barzani ziyaretine giden bir işadamı için at portresi çizmekle başlıyor ve ondan para kazanmasıyla işlerini resmileştiriyor. Ardından Türkiye'de sanat, iş ve spor dünyasından birçok ünlü simayı tablolarına aktarıyor. Ünlülerin evlerine, ofislerine yaptığı yağlı boya tabloları ile duvarlarını doldurmuş.

Ressam Zeynep Yazıcı'nın kırılma noktası 2011 Nisan ayında Türkiye'de bir ilke imza atarak olmuş.

T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portrelerini çalışarak devlet bakanları eşliğinde Ankara'da sergileyen, gelirleri Dünya Engelliler Vakfına bağış yapılmak üzere 100 ünlü yüz projesi de arkadan devam etmiş. Sadece kendi imkânları ile yaptığı eserlerinin her birinin ayrı hikâyeleri var.

Sadece Türkiye'den değil uluslararası arenada da etkisi duyulmuş. Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kazakistan Ulaştırma Bakanı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri gibi birçok ismi çalışan Yazıcı resim kariyerinin ardından 'Aç' isimli kitabıyla kariyerine yazarlığı da ekledi.
 

Yorumlar