Özgüvenli insanların 7 alışkanlığı!

Kalabalıktan sıyrılan ve kendini ön plana çıkaran öz güvenli insanların 7 sırrını biliyor musunuz? İşte öz güveninizi geliştirmenin 7 yolu!


İnsanın kendine güvenli olması kişinin ruh halini yansıtır. Spor salonunda arkadaşlarına hava atan kişileri bir düşünün …

Kendine güveni yüksek insanlar diğerlerinden ne çok zeki ne de daha yetenekli değil.

Bu öz güven duyguları dünyaya bakış açıları ve kendilerini o dünyada konumladıkları noktadan kaynaklanıyor.
Bu yaklaşımı benimsemek gerçekten çok faydalı çünkü ne derler bilisiniz; nasıl hissedersen öyle görünürsün!

İşte kendine güvenli insanların 7 alışkanlığı!
9 1

Tüm gününüzü süslenmeye harcamayın. Kişilik ve Sosyal Psikoloji dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, Amerikalı araştırmacılar aynalardan uzak durmanın, insanların kendine güvenini %28 arttırdığını söylüyor.

Psikolog Judith Beck aynaya bakma sürenizi kısıtlamanızı ve aynaya baktığınızda beğenmediğiniz yerleriniz yerine beğendiğiniz özellikleriniz üzerinde yoğunlaşmanızı öneriyor.
9 2

Bir türlü saçlarınıza şekil verememekten ve son günlerde aldığınız kilolardan şikayet ederken söylediklerinize dikkat edin.

Arkadaşlarınızla sohbet ettiğinizi ve söylediklerinizin sıradan şeyler olduğunu düşünseniz de bu konuşmalar sizin kendine güveninizi etkiliyor.

Önemsemiyor olsanız bile, arkadaşınızın fiziğinizle ilgili yaptığı bir yorumu hemen kabul edip ona bunun doğru olduğunu kanıtlamaya çalışmayın.

Psikolog Michaela M. Bucchianeri, kilo sohbetlerinin bulaşıcı olabileceğini söylüyor. Arkadaşlarınızın yaptığı olumsuz yorumları hemen kedninizle bağdaştırmayın. Böyle bir durumla karşılaştığınızda konuyu dğiştirebilir ya da arkadaşınızın çok güzel espri yaptığını söyleyebilirsiniz.
9 3

Özgüveni yüksek insanlar, yanlarında bir arkadaş olmasına ihtiyaç duymadan tek başlarına bir şeyler yapabilir ve yalnız olduklarında da nasıl mutlu ve üretken olabileceklerini bilirler.

Meditasyon, doğa yürüyüşü, kitap okumak ve spaya gitmek gibi tek başına yapılabilen aktiviteler sırasında tek başınıza vakit geçirmek öz güven duygusunu arttırabilir.

Dove markasının yaptığı bir araştırmaya göre kadınların %46'sı hedeflerine ulaştıklarında kendilerini çekici hissediyor.
9 4