Parfüm hakkında bilmediğiniz 7 şey!

Şık şişeli mükemmel kokulu bu küçük mutluluk kaynaklarına bayılıyoruz! İŞte parfümle ilgili bilmediğiniz 7 şey!


Parfüm yalnızca fransızların kötü kokuları bastırmak için icat ettiği bir şey değil, günlük hayatımızın bir çok noktasında bize kendimizi iyi hissettiren bir lüks!

Mücevher, şarap ve parfüm gibi konular hakkında bilmediğimiz birçok şey var!

Sizlere çok sevdiğimiz parfümleri daha iyi tanıtabilmek için küçük bir araştırma yaptık!

İşte parfümler hakkında bilmediğiniz 7 şey!
9 1

Parfümün kökenlerini biliyor musunuz? Parfüm, Antik Mısır ve roma uygarlıklarından beri kullanılıyor.

Parfümün ilk mucidi Antik Mısır uygarlığından bir kadın olması bizleri şaşırtmadı!

O dönemde "Per fumus" diye adlandırılan ve aslında, Latince "dumanla" anlamına gelen bir sözcük. Bunun nedeni ise kokuların o dönemde tütsü ve buhur şeklinde kullanılmasından kaynaklanıyor.
9 2

Tüm zamanların en muhteşem parfümcüsü Miss Dior gibi parfümlerin üreticisi ! Bu muhteşem parfümcü hiç şüphesiz Jean Charles. 1892-1966 yılları arasında yaşayan bu efsanevi isim hayatının son yıllarında koku kabiliyetini yitirmişti.

Fakat bu Charles'ı parfüm üretmekten alıkoymadı. Jean Charles, kokuların hafızasında yer etmiş notalarını hatırlayarak koku üretmeye devam etti.
9 3

Caterina De Medici'nin 16. yy'da, İtalya'dan Kral II.Henry'le evlenmek için İtalya'dan Fransaya geldiği güne kadar, Avrupa parfümle tanışmamıştı!

O günlerde Caterina De Medici, her kadının imrendiği hoş kokulu deriden yapılan eldivenlerinden giyiyordu. Deri giysiler, tabaklama işlemi sırasında ortaya çıkan kötü kokuları önlemek için parfümleniyordu.

Günümüzde parfümün başkenti Fransa'nın Nice kentinde bulunan Grasse kasabası! Dünyanın en iyi parfümünü buradan alabilirsiniz…
9 4