Parıltılı smokey göz makyajı nasıl yapılır?

Makyaj uzmanı Svetlana Nemkina, ELMAELMA için özel olarak hazırladığı dumanlı göz makyajının püf noktalarını anlatıyor!

bysveti.com'un kurucusu Makyaj Uzmanı Svetlana Nemkina, siz ELMAELMA okuyucuları için özel bir gece makyajı hazırladı.

Doğal ten makyajıyla birleşen parıltıların göz kamaştırdığı bu makyaj görünümü güzelliğinizi vurgulamanıza yardımcı olacak.

İşte parıltılı smokey eye makyajının püf noktaları!

11 1

Makyajın ilk adımına cildinizi nemlendirerek başlayın. Böylece makyaj uygulamak için pürüzsüz ve nemli bir cilt üzerinde uygulama yapmak daha kolay olur.

Sezonun makyaj trendlerinde naturel ten görünümü belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Biz de 2015 ilkbahar-yaz sezonu defilelerinde gördüğümüz gibi dumanlı göz makyajıyla doğal ten görünümünü kombinliyoruz.

Nemlendirici uyguladığınız cildinize fondötenden önce makyaj bazı uygulamak cildinizdeki pürüzleri kapatmaya yardımcı olur. Eğer cildiniz kuruysa nemlendirici etkili makyaj bazlarını, yağlı bir cilde sahipseniz gözenek düzeltici özellikteki bazları kullanabilirsiniz.
11 2

Sıra föndöten sürmeye geldiğinde ise hafif yapılı fondötenler seçmenizi tavsiye ederiz. fondöteni parmak uçlarınızla ya da yumuşak bir makyaj fırçasıyla uygulayabilirsiniz.

Eğer hızlı bir makyaj yapmak istiyorsanız, ten renginize uygun BB ve CC kremleri kullanmak işinize yarayabilir. BB kremler cildinize hafif doğal bir renk verirken CC kremler yalnızca cildinizin rengini düzenler. Bu ürünleri uyguladıktan sonra cilt yüzeyini kamufle edecek bir ürüne daha ihtiyaç duyabilirsiniz.
11 3

Kapatıcı uygularken aydınlatıcı etkili ürünleri kullanarak taze bir görünüm yaratabilirsiniz. Eğer problemli bir cildiniz varsa ve bazı izleri, cilt lekelerini kapatmak istiyorsanız daha kalın dokulu kapatıcı ürünlere yönelebilirsiniz. Kapatıcınızı parmak uçlarınızla ya da makyaj fırçasıyla vurma hareketleriyle hafifçe uygulayın.

Eğer ışıkların altında parlamak istemiyorsanız, ten makyajınızın üzerinden açık renkli bir transparan pudrayla hafifçe geçebilirsiniz.
11 4