Paşabahçe'den her çaya ayrı bardak!

Paşabahçe Cam, içeceklere en uygun bardakları uzmanlarla belirlemeyi sürdürüyor. “Gurme Konsepti” kapsamında gerçekleşen tadım etkinliğinde, dört farklı çay için en uygun bardaklar seçildi.

Paşabahçe'den her çaya ayrı bardak!

Uzmanlar ile içeceklerin tadımlarını maksimize eden tasarımları belirlemeyi sürdüren Paşabahçe Cam, “Gurme Konsepti” adı altında oluşturduğu seriye şarap kadehleriyle boza, ayran ve şalgam bardaklarının ardından çay bardaklarını da ekledi.

untitled-9.jpg

Moderatörlüğünü kimya mühendisi ve çay uzmanı Ece Erel’in yaptığı ‘Çay Tadım Etkinliği’nde sommelier, çay uzmanları, sektör profesyonelleri ile tasarımcılar, farklı çay tipleri için en uygun bardakları belirledi.

Karadeniz siyah çayı, Karadeniz yeşil çayı, bitki çayı ve Earl Grey poşet çayı için farklı cam bardaklarda gerçekleşen testlerde bardakların; çay tiplerinin aroma ve gövdesiyle uyumu, ısıyı muhafaza edebilirlikleri, görsellikleri detaylı puanlar verilerek değerlendirildi.

Değerlendirmeler sonucunda, Karadeniz siyah çayı için ince belli çay bardağı, Karadeniz yeşil çay için geleneksel uzakdoğu çay kasesini andıran cam bardak, bitki-ada çayı için kadeh tipli cam bardak,  Earl Grey poşet çay için ise büyük hacimli cam bardak seçildi.

 

Yorumlar