Pazartesi yorgunluğunu yenelim!



Keyifli ve rahat bir hafta sonunun ardından yorucu ve stresli bir iş gününe başlamak çoğumuz için kabus gibidir. ELMAELMA olarak sizlere 'pazartesi sendromunu' yenme rehberi hazırladık. Siz de bunları yapın pazartesiniz hafta sonu gibi geçsin!
11 1


Uyandığınızda eğer kendinizi yorgun ve uykusuz hissediyorsanız, yatağa bağdaş kurarak oturun. Ellerinizi hafifçe uyluk kemiğinizin üstüne koyun. 3 dakika boyunca çok hızlı ve yüzeysel şekilde nefes alıp verin. Bu egzersiz, vücudun ısısını yükseltir, mikropları öldürür ve kanı temizler. Kendiniz kötü hissedecek olursanız hemen ara verin, normal nefes alışınıza geri dönün.
11 2


Bitki çayları vücudumuzda pek çok şeye yarıyorlar. Nane çayı hem enerji verir, hem kan dolaşımını hızlandırır. Zencefil sindirimi kolaylaştırır, hindistancevizi ise yorgunluğu alır. Mate çayları antioksidan görevi görür. Cildiniz yorgun düşer ve sarı bir renk alırsa, aktardan alacağınız, A, C vitaminleri ve demir elementi içeren bitkilerden bir karışımı içebilirsiniz.
11 3


Kişnişi banyo zamanlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kozmetik sektörünün de çok kullandığı kişniş, kan dolaşımını hızlandırıp, hücrelerin yapımına yardım eder.
11 4