Potasyumun vücuda etkileri!

Potasyum sağlığımız için büyük önem taşıyor...


Potasyum vücut fonksiyonları için önemli bir mineral ve her gün yediklerimizle yaklaşık 3000 mg almamız gerekiyor. Bizim için hayati önem taşıyan potasyumu yeterince almazsak başta kalbimiz olmak üzere sağlımıza zarar verebiliriz.

Peki potasyumun vücudumuzdaki başlıca görevleri nelerdir, hangi yiyeceklerde bulunur, eksikliği nelere yol açar? İşte bilmemiz gerekenler…
8 1

Kalp ve kaslar için büyük önem taşıyan potasyum, vücuttaki su ve mineral dengesini korumaya, besinleri hücre içine taşımaya, sinir sistemindeki mesajları iletmeye, tansiyonu dengelemeye yardımcı olduğu gibi beyne oksijen taşıyarak zihinsel faaliyetler adına da önem teşkil eder.
8 2

Potasyum eksikliği, dolaşım bozukluğu, kas güçsüzlüğü sonucu yorgunluk ve halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, kabızlık, zihin bulanıklığı, baş ve karın ağrısı, kramplar ve kalpte ritim bozuklukları gibi rahatsızlıklara yol açabilir.
8 3

Aşırı kahve tüketmek, stres, fazla tuz ve şeker kullanımı, terleme ya da diğer yollarla vücuuttan minerallerin atılması, ishal, idrar söktürücü ilaçlar ve yetersiz beslenme potasyum eksikliğinin başlıca nedenleridir.
8 4