Pratik çiçek dekorasyon fikirleri!

Ev dekorasyonunda kullanacağınız çiçekler evinizin havasını tamamen değiştirecek! İşte çiçek dekorasyonu için pratik öneriler...


İnsanlara pozitif enerji veren ve iç mekanları bunaltıcı, sıradan görünümlerinden uzaklaştıran bitkiler dekorasyonda kullanımı oldukça yaygın.

Fakat bilinçsizce uygulanmaya çalışılan dekorasyon fikirleri bazen hayal kırıklığıyla sonuçlanabiliyor.

Ev ve ofislerinizin renk ve dekorasyonuna uygun olarak seçeceğiniz çiçek ve vazolarınızı süslemek için bu oldukça pratik ve işlevsel dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İşte size yardımcı olacak kullanışlı çiçek dekorasyon tüyoları!
9 1

Bahçenizden topladığınız ya da satın aldığınız kısa saplı çiçekler büyük vazolarda aşağıya doğru kayar ve diğer çiçeklerin sapları arasında ezilir.

Bu kısa saplı çiçekleri büyük vazolarda kullanmak yerine çaydanlık ya da porselen çay fincanlarına koymayı deneyebilirsiniz. Oldukça hoş ve dekoratif görüneceğine emin olabilirsiniz!
9 2

Çiçeklerinizin uzun saplarını kısaltırken nasıl kestiğinize dikkat etmelisiniz.

Bir çiçek makası ya da keskin bir bıçak kullanarak çiçeklerinizin saplarını 45 derecelik bir açıyla kesmelisiniz.
9 3

Açmamış goncaların açmasını sağlamak için saplarını kestikten sonra çiçeklerinizi önce ılık suya sonra soğuk suya koyun.

Ilık su dolu vazoda çiçeklerinizi 1 dakika kadar beklettikten sonra soğuk su dolu vazoya alın ve 20 dakika burada bekletin.
9 4