Rıfat Yüzüak ile makyaj üzerine konuştuk!

Ünlü makyaj artisti Rıfat Yüzüak'a makyaj hakkında aklımıza takılanları sorduk! İşte Rıfat Yüzüak'la gerçekleştirdiğimiz samimi röportaj...


Ebru Gündeş, Serenay Sarıkaya, Aslı Enver ve Özge Ulusoy gibi isimlere makyaj yapan Rıfat Yüzüak, son günlerin en popüler makyaj artisti.

Rıfat Yüzüak'la makyaj üzerine ELMAELMA okuyucularına özel muhteşem bir röportaj gerçekleştirdik.

10 yıldır bu sektörün içinde olan Yüzüak, makyajla ilgili aklımıza takılan soruları tek tek yanıtladı.

İşte makyaj fırçalarıyla mucizeler yaratan Rıfat Yüzüak ve sorularımıza verdiği samimi cevaplar!
12 1

E:Yaptığınız muhteşem makyajları biliyoruz fakat sizi daha yakından tanımamız için öncelikle kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

R Y: Yaklaşık 10 yıldır bu sektörün içinde kozmetik ile alakalı işler yapıyorum. Son 5-6 yıldır da profesyonel olarak serbet piyasada önemli çekim ve organizasyonlarda makyaj ve kozmetik ile alakalı işler yapıyorum. Seminerler, kurumsal-bireysel makyaj eğitimleri, markalarla ortak tanıtım projeleri yaptığım işler arasında.

Kariyerime Christian Dior ile başlayıp MAC kozmetik ile devam ettim sonrasında serbest piyasaya çıkıp BİODERMA, Avon, Giorgio Armani ve Oriflame, Max Factor gibi markalar ile önemli iş birlikleri yaptım.
12 2

Makyaj kariyerime ilk olarak defile backstagelerinde başladım, çalıştığım önemli markalar sayesinde en önemli backstagelerde bulunma fırsatı yakaladım. Mesela Roberto Cavalli, Missoni, Vivienne Westwood, Ferragamo gibi defilelerin modacıları ile bire bir yapılan makyaj demo görüşmelerine katılıp notlarını tuttum ve defilelerinde dünyaca ünlü Lily Donaldson, Jessica Stam, Jac Jagaciak gibi dünyaca ünlü bircok modele makyaj yapma fırsatım oldu.

Aynı çalışmayı İFW kapsamında türkiyedeki bütün modacı ve modellerle yıllarca yaşama keyfine vardım ve hala özel defile organizasyonlarında çalışmalar yapıyorum. Kanada ve Türkiye'de birçok önemli eğitimler aldım ve hala dünyaca ünlü make-up artistlerin eğitimlerini izleyip iletişimlerde bulunuyorum.
12 3

E:Bizimle makyaj yaparken acil durumlarda uyguladığınız tüyolarınızı paylaşır mısınız? Mesela, yanımıza rimel almayı unuttuysak ne yapabiliriz?

Rıfat Yüzüak : Acil durumlarda mat bronz bir pudra yardımcınız olabilir. Elmacık kemiklerinize ve göz kapaklarınıza hafifçe bronz pudra uygulayın ve cok koyu değil de sadece geçisli olmasına özen gösterin. Bu uygulama yüzünüzü direkt yükseltip dinç gösterir.

Maskaranızı unuttuysanız makyajınızı cok hafif tutun ve göze nerdeyse hic bir şey uygulamayın çünkü maskarasız bir göz makyajı, fermuarı kapatılmamıs bir elbise gibi gözükür.
12 4