Her rahatsızlığın çaresi doğada var!

.



Her hastalığın şifası yine doğadan! Her rahatsızlığın doğadan bir çaresi olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Maranki, hangi hastalıklara karşı hangi bitkilerin kullanılmasını gerektiğini anlatıyor.
6 1

Mide Rahatsızlığı




Sıkça rastlanılan hastalıkların başında olan mide yanmasından kurtulmak için,
Bir bardak kaynar suya 20 gram menekşe koyun ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Günde üç bardak içebilirsiniz.
- Yemeklerin üzerine veya gerektiğindebeş adet çiğ nohut yiyebilirsiniz. Nohut, yemeklerden sonra midede meydana gelen ağırlığı giderir.
- Bir bardak kaynar suya dört gram dağ reyhanı koyun. 10 dakika bekletin ve çay yerine her akşam bir bardak için.
- 8 kilo kaynar su içine 500 gram sarı kantaron bitkisi koyun ve 40 dakika kaynatın. Süzdükten sonra buzdolabında saklayabilir ve her akşam yemeklerden bir saat önce bir fincan içebilirsiniz.
- Her sabah aç karnına patates ve lahanayla hazırlanmış sebze suyundan rahatlıkla içebilirsiniz.
- Meyankökü bitkisi çiğnenip, şerbetini de içebilirsiniz.
6 2


Yüksek tansiyon



Yüksek tansiyon konusunda Maranki şöyle diyor, ''Doktorunuzun önerilerini göz ardı etmeden sarmısak, yeşil çay ve alıçı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Veya iki çay kaşığı ince kıyılmış ökse otunu bir bardak soğuk suda 8-10 saat kadar bekletin. Bu çaydan tatlandırmadan aç karnına için. Günde 3-4 diş sarmısak tüketmenizi de tavsiye ederim.''
6 3

Şeker hastalığı


Ahmet Maranki şeker hastalarını şöyle uyarıyor, ''Günümüzün en sık rastlanan hastalıklarından biri maalesef şekerdir. Gereksiz ilaç kullanımı ve katkı maddeleri içeren gıdalardan bolca tüketmek, zamanla pankreasın işlevselliğini yitirmesine yol açmaktadır. Doktorunuza danıştıktan ve onayını aldıktan sonra, destek olarak yeşil çay, Mersin meyvesi, enginar ve zeytin yaprağı kullanmanızı tavsiye ederiz. Onun haricinde arpa çimi, yulaf, kereviz tohumu, okaliptüs yaprağı, karadut yaprağı, ceviz yaprağı, dulavrat otu, zeytin yaprağı, hindiba, ardıç tohumu, böğürtlen yaprağı, adaçayı, yaban mersini, aslanpençesi gibi bitkilerinden oluşan çayları günde 3-4 bardak içebilirsiniz. Yakın zamanda piyasaya çıkacak olan “Şifalı Kürler” kitabımızın da size faydası olabileceğini düşünüyoruz.'' diyor.
6 4