Genital bölge ağdası için...



Tam bu anda hissettikleriniz bir film şeridi gibi gözlerinizi önünden geçmeye başladı mı?

Jinekologlar genital bölgedeki kılların tamamen alınmamasını tavsiye ediyor. Fakat özellikle de yaz geldiğinde bu tavsiyeye uymak biraz zor. Tıraşı da deneyebilirsiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gerekenler kaliteli bir jilet kullanmak, bölgeyi dikkatli bir şekilde yumuşatmak ve kılların çıkış yönüne doğru tıraş etmek, gerekirse aynı şekilde işlemi tekrarlamak olacaktır.

Ağda kullanmayı seçen daha cesur kadınlar için tavsiyelerimiz yeni başlıyor.
7 1


Ağda için en uygun zaman reglin 3. günüdür. Fakat genital bölge ağdasında bu pek mümkün olamayacağından regl bittikten 3 gün sonrası için randevunuzu alın. Bu günlerde hassasiyet seviyesi ve tüylerin uzama hızı minimum seviyededir. Özellikle 15:00-17:00 arasını tercih edin.
7 2


Kılları almadan önce mutlaka ağdaya yapışabilecek kadar kısaltın. Tavsiyemiz, vajinal dudakların hemen üzerindeki kılları aldırmamanız... Bu durumda V şeklinde bir görüntü elde edeceksiniz. Bu V alanı vajina girişini bakterilere karşı koruyor.
7 3


Ağdadan yarım saat önce bir Aspirin alabilirsiniz. Köklerinizde kanama olursa antiseptik bir bezle silerek işleme devam edin. Eğer ağdanızı kendiniz yapmıyorsanız yanınızda bu bezlerden bulurun ve ağdacınızı bu konuda uyarın. Fakat ağdaya ara vermeyin, bu ağrının şiddetini arttıracaktır.
7 4