Pastel tonlarda makyaj nasıl yapılır?

En şeker, en yumuşak halinizi takınmak istediğinizde tek ihtiyacınız olan pastel makyaj tekniklerini uygulamak!


Pastel dendiğinde, uçuk maviler, ekru tonları, uçuk şeker pembeleri, güneş sarıları, uçuk fosforlu yeşiller ve turuncular akla geliyor. Makyajdaysa bu renkleri uygulayarak masum, zarif ve feminen bir enerji yakalayabileceğinizi biliyorsunuz.

Etkili bir makyaj tekniği olan Pastel tonlar hakkında Burçin Göksu'yla konuştuk. Göksu'dan pastel tonlara ve trend makyaja dair püf noktalar geliyor şimdi...
9 1

Krem rengi; soluk sarı veya parlak olmayan beyaza çalan renk sarı rengin pastel tonu.

Bebek mavisi; mavi ve akvaryum gölgesi denilen flu bir ton grubu pastel bir renk olarak bilinir.

Portakal turuncusu; sarının daha hakim olduğu mat görünebilen açık tonlar pastel grubuna giriyor.

Ekru tonları, mavinin pembenin ve beyazın oluşturduğu bir renk saydam ve çok vurgulayıcı değil fakat iyi bir efekt çıkarır.

Bej tonu ve buna benzeyen birçok pastel ton da aslında bütün ana renklerin gölgelerinden oluşuyor.
9 2

Cilt temizliğinden sonra makyaj uygulamasına geçebilirsiniz. Önce cildinize transparan ince ve kapatıcı özelliği olan fondöten uygulayın. Fondöten makyajın dayanıklılığını arttırır ve görünümünü daha pürüzsüz hale getirir.
9 3

Göz makyajında dikkat edilmesi gereken husus, göz çevresindeki renk farklılıklarını gizleyerek gözlerin canlı görünmesini sağlamak. Göz altı morlukları, göz altı torbaları ve cilt lekeleri gibi istenmeyen unsurları gizlemek için kapatıcı kullanmalısınız.

Göz çevrenizde gölge düşen yerleri de benzer şekilde kapatıcı ile gizlemelisiniz. Ardından ince transparan pudra ile göz etrafını pudralayın. Bu işlem hem far birikmesini önler hemde farın ömrünü uzatır.
9 4