Robin Williams hayatını kaybetti! Dünya şokta!

Amerikalı ünlü aktör ve komedyen Robin Williams 63 yaşında hayatını kaybetti.

Robin Williams hayatını kaybetti! Dünya şokta!

Evinde ölü bulunan oyuncunun ölümüyle ilgili California emniyetinin "intihar şüphesi" üzerinde durduğu öğrenildi.

Polisten yapılan ilk açıklamada, "Yetkililer Williams'ın kendisini asarak intihar ettiğini düşünüyor. Ancak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için incelenmelerin tamamlanması beklenmeli" denildi.

ALKOL VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDİYORDU

Daha önceki yıllarda alkol ve uyuşturucuya karşı mücadele veren Robin Williams, geçtiğimiz ay Minnesota'daki bir rehabilitasyon merkezine girmişti. Williams'ın, planlanandan uzun süren bir çalışma programının ardından "yeniden kendisine gelmek için" bunu yaptığı kaydedilmişti. Son olarak Temmuz ayında Los Angeles Times gazetesi aktörün tedavisinde 'ince ayar' yapmak üzere kısa süreliğine rehabilitasyon merkezine gideceğini yazmıştı.

EŞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Robin Williams'ın karısı Susan Schneider yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Bu sabah kocamı ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya ise en çok sevilen aktörlerden birisini ve mükemmel bir insanı kaybetti. Büyük acımız nedeniyle mahremiyetimize saygı duyulmasını rica ediyoruz. Umarız Robin hatıralarda ölümüyle değil, milyonlarca insana verdiği sayısız keyifli ve kahkaha dolu anla kalır."

fft16_mf4661799.jpeg
 

MENAJERİ: DEPRESYON İÇİNDEYDİ

Ünlü aktörün menajeri ise yaptığı açıklamada, "Robin Williams'ı kaybettik. Kendisi bir süredir derin bir depresyon içerisindeydi. Bu çok trajik ve ani bir kayıp oldu" dedi.

2011'den bu yana Susan Schneider ile evli olan ve Türkiye'de özellikle, "Good Will Hunting", "Mrs. Doubtfire" ve "Hook" filmleriyle tanınan 63 yaşındaki Robin Williams üniversitede siyaset bilimi okudu. Mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösterilerle ün kazanan Williams, daha sonra sinema sektörüne geçti. Williams, San Fransisco'da kendisi gibi oyuncu olan Robert De Niro ile Rubicon adl lokantayı işletmekteydi. Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunuyor.


ROBIN WILLIAMS KİMDİR?

Robin Williams, 21 Temmuz 1951 yılında ABD, Illionis'de doğdu. Robin Williams'ın annesi Laura McLaurin, babası Robert Fitzgerald'tır. Aslında üniversiteyi Siyaset Bilimi bölümünde okuyan Robin Williams üniversite yıllarının ardından gece kulüplerinde gösteriler yapmaya başladı ve ardından sinemaya adım attı.

Robin Williams sinemadaki ününü 1987 yılında çevirdiği Günaydın Vietnam filminde canlandırdığı bir ordunun radyo muhabiri karakteriyle kazandı. Çoğunlukla komedi filmleriyle hatırlanan Robin Williams, drama dalında da oldukça başarılı işlere imza attı. Empire Magazine dergisi tarafından hazırlanan "Gelmiş Geçmiş En Yetenkli Yüz Aktör" listesine dahil edilen Robin Williams, bu listenin 63. sırasında yer aldı. Bunun yanında Entertainment Weekly tarafından da "Yaşayan En Komik Adam" seçildi. Robin Williams ayrıca sahne hayatında pek çok ödüle layık görüldü. Robin Williams, bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülü kazandı. ABD, San Francisco'da yaşayan Robin Williams burada Robert De Niro ile birlikte Rubicon Restaurant'ı işletmekteydi.

Bisiklete binmeyi ve Rugby oynamayı çok seven Robin Williams, üç kez evlilik yaptı. İlk evliliğini Valerie Velardi ile yapan Robin Williams, ikinci evliliğini ise Marsha Garces Williams ile yaptı. Robin Williams'ın ikinci evliliğinden iki çocuğu dünyaya geldi. Robin Williams 2011'den itibaren ise Susan Schneider ile birlikteydi.

PARLAK BİR HOLLYWOOD KARİYERİ

goodwillhuntyou.jpgWilliams daha lisedeyken tiyatro kulübüne katıldı. Ardından ABD'nin prestijli sanat okulu Julliard'a kabul edilen Williams'a oradaki öğretmenleri komediye yönelmesini tavsiye etti.

Robin Williams'ın ilk çıkışı 1970'lerde televizyon dizisi Mork ve Mindy'de canlandırdığı uzaylı karakteriyle oldu.


Rollerinin büyük kısmı komedi ağırlıklı olsa da Williams'a Oscar ödülünü getiren rol, 1998 yapımı Can Dostum /Good Will Hunting) filmindeki psikolog rolü olmuştu.

ABD'li komedyen Steve Martin, Robin Williams'ın ölüm haberinin gelmesinin ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaştı ve "Robim Williams'ı kaybettiğimiz için büyük bir şoktayım. Onurlu insan, büyük yetenek, sahne arkadaşım, içten bir ruh" dedi.

Yorumlar