Ruj seçiminiz doğru mu?

...



Ruj, feminenliği ortaya koyan ve kadınların vazgeçemeyeceği bir makyaj malzemesi. Etimolojik olarak fransızca 'rouge', yani kırmızı sözcüğünden gelen kelime tam olarak feminen kadının simgesi kırmızı dudakları işaret ediyor. Ancak, zamanla gelişen ruj trendleri günümüz kadınına geniş bir renk yelpazesi sunuyor.

Evoria.com 'un tavsiyelerine uyarak sizin için en uygun ve size en yakışacak ruju rahatlıkla seçebilirsiniz.
7 1

Ten, saç ve göz rengi önemli


Doğru tonlarda ruj rengini bulmak için öncelikle ten rengi, saç rengi ve göz rengi dikate alınmalıdır. Ten rengi; avuç içi ve bileklere doğru bakıldığında tam olarak anlaşılacaktır.
Ten rengi, saç rengi ve göz rengi koyu olanlar, ruj seçerken soğuk renklere yönelmelidirler. Esmer tenlere uyumlu olan hafif pembeler, yumuşak fuşyalar ideal seçimlerdir. Açık sarı saç, açık renk göz ve açık renk bir tene sahip olanlar ise, sıcak renkleri tercih etmeliler.

Beyaz tenlilere, kırmızı tonlar başta olmak üzere, açık tonların hemen hemen hepsi yakışacaktır. Fakat koyu tonlardan uzak durmalılar. Buğday tenliler ise, ten renklerinin koyu tonlarında olacak şekilde koyu pembe ve orta yumuşaklıkta pembe ruj kullanarak mükemmel görünebilirler.
7 2

Gidilen yere uygun ruj seçilmeli


Evoria, ruj rengini seçerken kişinin kendisine, makyajına ve gideceği yere uygun olup olmadığı dikkate alınmasını öneriyor. Bu faktörler, moda renkleri kullanmaktan çok daha önemlidir.

Örneğin; kahverengi tonlarda bir far kullanılmışsa, kırmızı ya da pembe bir ruj değil; yine kahverengi tonlarında bir ruj kullanılmalıdır. Gündüz, fazla iddialı renklerden kaçınılmalı, dudak renginizden biraz daha koyu ya da biraz daha açık, "ruj sürdüm" diye bağırmayan doğal renkler tercih edilmelidir.
7 3

Parlak ve sıcak renk rujlar daha genç gösterir

Parlak ve sıcak renklerin daha genç göstereceğini unutulmamalıdır. Çok koyu herhangi bir renk, dudaklar için ölümcül olabilir. Solgun renkler ise dudakları aydınlatır, daha dolgun ve genç gösterir. Koyu renklerse dudakların olduğundan daha küçük ve ince görünmesini sağlar.

Pırıltılı dudaklar her zaman daha seksidir. Ancak Evoria; parlatıcının bir parça renk vereceğini ama ruj kadar dudakta kalmayacağının altını çiziyor. Dudakları kuru olanlar ise mat rujlardan uzak durmalı. Mat rujlar daha dayanıklı olsalar da dudakların kuru görünmesine yol açar.
7 4