Rujla ilgili kolaylık sağlayan ipuçları...

Ruj deyip geçmeyin, sandığınızdan daha yönlü yanlarını keşfedin!

Rujla ilgili kolaylık sağlayan ipuçları...

Kusursuz bir makyajın olmazsa olmaz malzemesi rujun hayatını kolaylaştıracak yönlerini keşfedin…

1- Dişinizde ruj izi kalmaması için işaret parmağnızı ağzına sokun. Daha sonra dudaklarınızla çevresini sarın bu hem dudağın iç kısmında biriken fazlalığı alır, hem de dişinize bulaşmış bir ruj lekesi varsa parmağınza gelir.

2- Şeftali ve pembe tonlardaki rujunuzu allık yerine kullanabilirsiniz. Yalnız bu işlemi yaparken ruju yanaklarınızda iyice dağıttığınızdan emin olun.

3- Kırılmış farlarınızı atma dönemi artık bitti! Kırılmış parçaları bir kağıda koyun ve biraz dudak kremi ekleyerek karıştırın. Bu size yeni bir ruj elde ettirecek…

4- Kapatıcı fırçasıyla süreceğiniz ruj, dadağınızda daha keskin ve opak bir etki yapar.

5- Yarı saydam bir pudra yardımıyla rujunuzu daha uzun ömürlü yapabilirsiniz. Nasıl mı? Bir peçeteyi dudağınıza yapıştırın ve pudrayı peçetenin üstünden sürün peçete sayesinde pudaranın bir bölümü dudağınıza geçecek ve böylece rujunuz daha kalıcı olacak.

6- Kapatıcı kullanarak dudağınıza yeni bir şekil verebilirsiniz. Bunun için önce dudağınıza kapatıcı sürün ve daha sonra doğal dudak rengi kalemiyle dudaklarınızı daha dolgun bir şekil verin. Yeni çizdiğiniz şekile süreceğiniz rujla birlikte dudaklarınızın ne kadar muntazam ve dolgun gözüktüğünü göreceksiniz.

7- Ruju doğru sürmek için üst dudağınıza X çizin ve orayı merkez alarak rujunuzu sürün.

8- Ten rengi rujunuzu, kendi ten renginizden bir ton koyu seçmeniz gerekiyor. Açık tenliyseniz hafif pembemsi, kuralsanız turumcumsu, esmerseniz de açık kahverenklerini tercih edebilirsiniz.

9- Seyahat ederken rujlarınızı ilaç kutularına koyun, bu sayede yanınızda bir sürü ruj tüpü taşımamış olacaksınız.

10- Özellikle yaz aylarında ve çok sıcak havalarda rujlarınızı buzdolabında saklayınız. Bu sayede rujlarınız erimez.

11- Ruj sürdükten sonra sürdüğünüz rengin birkaç ton açığını dudaklarınıza tekrar sürerseniz, dudaklarınızın daha kalın gözükmesini sağlarsınız.

12- Kıyafetlerinize bulaşan ruj lekelerinden kurtulmak için saç spreyi kullanın. Lekeli yere saç spreyi sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra lekeli kıyafetinizi makiney eatın. Ruj lekesinden eser kalmadığını göreceksiniz.

13- Dudak kaleminizin çok sert ve keskin gözükmemesi için kudak kaleminizini kullanmadan önce elinizle biraz yumuşatın.

14- Makyajınızın uzun süre kalıcı olması için kullandığınız makyaj bazını, ruj sürmeden çnce dudaklarınıza da sürerseniz, rujunuj daha kalıcı olur.

15- Rujunuz kırıldğında bir çakmak yardımıyla yakarak ayrılan parçaları tekrar birbirine yapıştırabilirsiniz. Ancak yakma konusunda çok abartıya kaçmamaya özen gösterin yoksa rujunuzu bir daha sürülmeyecek hale getirirsiniz.

Yorumlar