Saç kremiyle yapmanız gereken 5 şey!

Saçınızı her yıkayışınızda saç kremi uygulasanız da bir faydası olmuyor mu? İşte saç kreminin 5 doğru ve farklı kullanımı!


Saç kremi kullanmak sıradan bir duş alışkanlığından çok daha fazlası!

Muhtemelen, saçınızı yıkarken krem kullandığınız ilk günden beri aynı şeyi yapıyorsunuz. Saç kremini duşta kullanmak, bir buz dağının su üstünde kalan kısmına bakmaya benziyor çünkü saç kreminiz daha birçok güzellik mucizesi yaratıyor.

Kaşınan saç derisi, elektriklenen saçlar ve saç stilinizden sıkıldıysanız saç kreminiz sizin güzellik sırrınız olmaya aday!

Bu 6 çok gizli güzellik uygulaması saçınızla nasıl başa çıkma yöntemlerinizi kökünden değiştiriyor!
7 1

Duştayken saçınıza krem sürme yönteminizi değiştirin.

Genellikle saç kremi duş yaparken saça üstün körü yedirilerek uygulanır. Bu şekilde yapılan uygulamalar saçın üst yüzeylerinde sahte bir etki yaratırken saçın alt kısımlarına krem iyice nufüz etmez.

Saç kremini böyle gelişi güzel uygulamak yerine önce saçınızdaki fazla suyu sıkın. Daha sonra saçınıza krem uygulayın ve saçlarınızın başınızın taç bölgesinden başlayarak tarayın.

Bu işlemde bolca saç kremi ve geniş uçlu bir saç fırçası kullanın. Bu şekilde saçınızın her teli yeterli miktarda kremi emmiş olacak.
7 2

Mevsim geçişlerinden cildinizin etkilendiği gibi saç deriniz de etkilenebilir. Örneğin kışın soğuk havalarda saç deriniz kuruyabilir ve yalnızca saç kremi sürmek pek fayda etmeyecektir.

Saç kreminizi uygularken saç derinize masaj yapın. Bu yöntem hava değişiminden etkilenen saç derinizde daha etkili olur. Saçınıza bir miktar fazla krem uygulayın ve yuvarlak hareketlerle saç derinize masaj yapın.
7 3

Saçlarınıza şekil vermek için durulanmayan saç kremlerini tercih edin. Durulanmayan saç nemlendirici spreyler yalnızca saçınızın elekriklenmesine ya da asi saç tellerinizi yatıştırmanıza yardımcı olmuyor. Durulanmayan saç kremlerini saçlarınızı şekillendirirken de kullanabilirsiniz.

Özellikle saçınızda kusursuz dalgalar yaratmak istiyorsanız durulanmayan sprey saç kremleri ilk tercih edeceğiniz saç ürünü olmalı.

Tek yapmanız gereken duştan çıktıktan sonra kuruladığınız saçınıza sprey sıkmak ve uyumadan önce örmek ya da topuz yapmak! Sabah muhteşem ve kalıcı buklelerle uyanacaksınız.
7 4