Saç modelleri için geçmişe dönüş!

Saç modelinizi değiştirirken geçmiş yıllardan ilham almaya ne dersiniz? Retro saç modellerinin modern yorumları dikkatleri üzerinize çekecek…

Saç modelleri için geçmişe dönüş!

30-40 yıl önce popüler olan saç stillerini günümüze uyarlayan saç tasarımcıları, muhteşem modeller ortaya çıkarıyor. 

Hollywood ihtişamını yansıtan parmak dalgaları, fularla toplanan saçlar ve kırpık retro kesimler günümüzün saç modasında oldukça popüler.

İşte farklı saç modelleri denemek için ilham kaynağınız olmaya aday retro saçlar!

parmak-dalgasi-retro-sac-modeli.jpg

 

Hollywood'un zarif ve kırılgan kadın figürünü yansıtan parmak dalgaları 1920'li yılların en yaygın saç stillerinden biriydi.

Marilyn Monroe'nun 1950'lerde yeniden popülerliğe kavuşturduğu parmak dalgalarını stiliyle ön plana çıkan birçok ünlü isim yeniden yorumluyor.

Bu saç stiline modern bir görünüm vermek için, spreyden uzak durun. Saçlarınızda tabaka haline gelmiş, kaskatı spreyli görünüm yerine hareketli ve yumuşak dalgalara yer verin.

retro-sac-bandi-modelleri.jpg

Retro saç modelleri denilince akla gelen ilk ünlü isim tabii ki Rihanna oluyor.

Saç aksesuarlarının sıkça kullanıldığı retro modelleri siz de deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken saçınızı şekillendirmek, topuz yapmak  ve saç bandınızın uçları yukarı gelecek şekilde bağlamak.

Üstelik bu saç modeli saçlarınızı yaptırdığınız bir günün ertesinde uygulamak için de oldukça ideal.

retro-at-kuyrugu-sac-modeli.jpg

1960'lı yılların saç stillerine göz atmaya ne dersiniz? Saç spreyinin ve krepelerin altın çağını yaşadığı 60'lı yılları yansıtan bir at kuyruğu sizi gecenin yıldızı yapabilir…

Saçlarınızı fönleyip başınızın taç bölgesindeki saçlarınızı krepeyle iyice kabartın. Daha sonra bir saç tokasıyla ense hizasından ya da yukarıdan at kuyruğu yapabilirsiniz.

kirpik-pixie-sac-modeli.jpg

Pixie kesimli, kırpık saç modellerinin 2010'lu yılların icadı mı zannediyorsunuz? Audrey Hepburn gibi unutulmaz yıldızların döneminde, kadınlar arasında  kısacık kesilmiş saçlar oldukça popülerdi.

Saçlarınızı pixie modeli kestirin ve avucunuza bir miktar saç köpüğü alarak şekil verin. dağınık ve yumuşak görünümlü saçlarınız asla demode görünmeyecek.

kisa-dalgali-bob-sac-modeli.jpg

 

İngiltere'de doğan Mod akımının favorisi küt kesimli dalgalı saçlar Beyoncé, Emma Stone ve Lucy Hale gibi yıldızlar tarafından hala tercih ediliyor.

Dalgalı küt saçlara modern bir görünüm kazandırmak için düzgün bukleli görünümden uzak durun. Saçlarınızı köpükle şekillendirin ve sprey kullanmayın. Bırakın saçlarınız bozulsun ve asi bir görünüme bürünsün!

ice-kivrik-sac.jpg

Helenistik dönemleri andıran içe doğru kıvrık saç stilleri retro saç stillerinin arasında ön plana çıkıyor.

Bu modeli kendinize uygulamak için saçlarınızı bir maşa yardımıyla ya da fönleyerek şekillendirin ve saç diplerine hafif bir volüm kazandırmak için krepe uygulayın. Daha sonra saçlarınızı yandan veya ortadan ayırarak içe doğru bükmeye başlayın. İki yandan içe doğru büktüğünüz saç tutamlarını arkada birleştirin ve uçları görünmeyecek bir şekilde içe doğru kıvırın.

Bu sac modeline modern bir görünüm kazandirmak için saçlarınızı sıkıca şekillendirmek yerine iri ve dağınık burgular oluşturun.

Saç aksesuarları kullanarak da oldukça hoş ve kendinize özgü bir stil yaratabilirsiniz.

ikili-topuz-sac-stili.jpg

 

İkili topuzların altın çağı Spice Girls'ün saltanat sürdüğü 90'lı yıllardı. Bu dönemde ünlü müzik grubunun üyesi Mel B ve rock yıldızı Gwen Stefani ikili topuzları oldukça sık kullanan isimler olarak aklımıza kazındı.

Bu çılgın ve çocuksu saç modelini, dümdüz, salaş ve  modern topuzlarla uyguladığınızda oldukça şık ve güncel bir görünüm yaratabilirsiniz.
 

 

Yorumlar