Sağlığınız için eşinize teşekkür edin!

Evli insanların bekar insanlara göre daha sağlıklı olduğu kanıtlanmışken, gelin evlilik hayatınızı da daha sağlıklı hale getirin...


Maryland Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre evli insanların bekarlara göre akciğer kanserini yenme oranı daha fazla!

Araştırmacılar üç yıl tedavinin ardından evli insanların %33'ünün ölümü atlattığını söylerken bekarlarda bu oran %10.

Uzmanlar birçok sebepten dolayı bir eşe sahip olmanın önemli hastalıkların tedavisinde iyi bir rol oynadığına inanıyor. Kanserde desteğin çok önemli olduğunu söyleyen uzmanlar zor zamanında sırtını yaslayıp destek göreceğiniz birinin hastalıktan kurtulmasının daha hızlı olduğunu belirtiyor.
7 1

Doktorlar kalp ameliyatı geçiren evli insanlarda bekarlara göre daha çabuk iyileşip sağlıklı hayatına kısa sürede dönüş yaptığını söylüyor.

İngiliz araştırmacılar ayrıca grip gibi hastalıklara karşı da evli insanların bekarlara göre daha dirençli olduğunu ortaya çıkardı.

Tabii burada atlanmaması gereken bir konu da var. Evlilik hayatının tıbbi meyvelerini alabilmeniz için sağlıklı bir evliliğinizin olması gerekiyor.

İşte size evliliğinizdeki mutluğu keşfetmenin üç yolu...
7 2

Evliliklerde görülen en büyük tehlikelerden biri sadece ailenin ihtiyaçlarını tartışmak. Bu hata sizin daha güçlü bir aile bağı kurmanızı engelliyor. Bu yüzden bu tür ihtiyaç ve yardım konuşmalarını aza indirgemenizde fayda var.

Evlilik uzmanları çiftlerin tam olarak birbirini tanımadığını söylüyor.

Evlilik danışmanları daha güçlü bir bağ kurmanız için birbirinize çocukluk anılarını anlatmanızı öneriyor. Bu sayede ondan daha önce hiç duymadığınız ve hayal etmediğiniz şaşırtıcı gerçeklerle eşinizi daha yakından tanıyabilirsiniz…
7 3

Evli çiftlerin bir süre sonra ilgi alanları da bölünüyor. Aynı odada oturulsa da erkek televizyondan maç izliyor, kadın ise elindeki bilgisayarla sosyal medya hesaplarında geziniyor.

Bu sorunun çözümü için uzmanlar televizyon ve internetinize kısıtlamalar getirmenizi söylüyor. Belli saatler koyarak çift olarak bu kurala uymalı, bu saatlerin dışında televizyon veya internetle vakit öldürmemelisiniz.

Bu saatler için harcayacağınız vakitleri birbirinize ayırarak, daha anlamlı konuşmalar yapmak için kullanmanız evlilik hayatınız için iyi bir adım olacaktır.
7 4