Sağlık hatalarına 5 yeni çözüm!

Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek istiyorsanız, tükettiğiniz yiyecekler konusunda daha bilinçli davranmalısınız. İşte sağlık hatalarına 5 yeni beslenme çözümü!


Kilo vermek ya da sağlıklı beslenmek isteyen herkes aynı yoldan geçiyor. Çaya kahveye attığımız şekerden vazgeçiyor, karbonhidrat bombası lezzetli hamur işlerinin yüzüne bakmıyoruz…

Bu kararlı sağlıklı beslenme serüveni ancak 6 gün sürüyor. Bir gün gözünüzü açtığınızda kendinizi bir kafede kahve ve tatlı sipariş ederken bulmanız pek şaşırtıcı bir durum değil.

Bunun için kendinizi suçlayıp iradesiz bir yapıya sahip olduğunuz için üzülmeyin. Yalnızca sağlıklı beslenmek için yeni yöntemler geliştirerek uzun süreli başarıya ulaşabilirsiniz….

İşte sizin için bulduğumuz 5 sağlıklı beslenme çözümü!
8 1

Tatlılardan tamamen uzak durmak yerine gizli şeker bombalarının farkına varın!

Gıda firmaları ürünlerinin tadını güzelleştirmek için ketçap, hazır çorbalar, soya sütü, lahana salatası (coleslaw), yağlı ve yağsız işlenmiş yiyecekler ve salata sosları gibi ürünlere şeker ekliyor.

Tıpkı bir dilim çikolatalı pasta yediğiniz zaman olduğu gibi, bu besinler de kan şekerinizi aniden yükseltip hızla düşmesine sebep olur ve bu durumun sonucunda daha fazla tatlı yemek istersiniz.

Gizli şeker içeren yiyecekler tatlı isteğinizi canlandırarak sağlıksız beslenmenize sebep olabilir.

Paketli ürünlerin etiketlerini okuyarak içindekiler listesine dikkat edin. Eğer almak istediğiniz ürünün ilk 5 malzemesinde mısır şurubu, laktoz, malt şurubu, dekstroz gibi kimyasal şekerler bulunuyorsa, elinizdeki şeyi market rafına geri bırakabilirsiniz.
8 2

Meyve suyu, smoothie gibi içecekleri tüketmek yerine meyve ve sebzeleri yiyerek tüketin.

Uluslararası Obezite Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre çocuklar tabaklarındaki yemeklerin %59'unu bitirirken ortalama bir yetişkin tabağındaki yemeğin %92'sini bitiriyor.

Çocuklar birçoğu yemek yerken otomatik pilota bağlanıp tabaklarındaki her şeyi bitirmek yerine doydukları anda daha fazla yemeyi reddediyor.

Tabağınıza koyduğunuz porsiyonları azaltarak aşırı yemek yeme alışkanlığınızı önleyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizi televizyon karşısında değil, masada oturarak yemeyi tercih edin. Bu şekilde ne yediğinizin ve ne kadar yediğinizin farkına varacaksınız.
8 3

Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yememek yerine sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin.

Eğer akşam yemeğinizi yatağa girmeden birkaç saat önce yediyseniz, uyumadan önce bir şeyler atıştırmak gece boyunca metabolizmanızın aktif olmasını ve kan şekerini dengelemesini sağlar.

Düşük kan şekeri gece uyku düzeninizi bozabilir ve iyi dinlenmediğiniz gecenin ertesinde gün boyunca size enerji verecek şekerli ve yağlı yiyeceklere yönelmenize neden olur.

Akşamları televizyon karşısında kompleks karbonhidratlar ve protein içeren 200 kalorilik bir atıştırmalık tüketmek kan şekeri seviyenizin sabitlenmesine ve vücudunuzun gece boyunca kaslarınızı onarmasına katkı sağlar.

Muz üzerine 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, yoğurt ve çilek ya da peynir ve armut/elma seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
8 4