Sağlık uzmanlarından 7 yeni yıl önerisi!

Yeni yılda kendiniz için sıradan sağlık dilekleri dilemek yerine uzmanların önerdiği sağlık hedeflerine odaklanın. İşte sağlık uzmanlarının yeni yıl önerileri!


Her yıl Aralık ayının son günlerinde bir sonraki sene için hedefler koyarız. "Bu sene kesin zayıflayacağım" ve "Kesin spora başlıyorum, bu sefer kararlıyım." gibi asla tutulmayan sözler, boş hayaller ve suya düşen umutlar kendimize olan inancımızı zadelerken, kalbimizde ufak sızlamalara neden oluyor.

Eğer yeni yılda yeni bir başlangıç yapıp hayatınızda değişmek istiyorsanız sağlık uzmanlarının tavsiyelerine kulak verin!

Doktor ve beslenme uzmanlarının ulaşılabilir tavsiyelerine uyarak yeni yılda daha sağlıklı ve mutlu bir hayata sahip olabilirsiniz…

İşte sağlık uzmanlarından 7 yeni yıl önerisi!
9 1

Beslenme uzmanı Lauren Slayton, "daha fazla yiyin" diyor, ama tabii ki sağlıklı besinleri…

Örneğin yeni yılda daha fazla probiyotik gıdalar tüketmeye odaklanabilirsiniz. Elma sirkesi ve yoğurt tüketmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve açlık krizlerinizi önleyecek.

Eğer suçluluk duymanıza neden olan zevklerinizle vedalaşmak istiyorsanız kendinizi onlardan tamamen mahrum bırakmayın. Haftada 1 defa makarna yemek yerine ayda 1 defaya düşürün.
9 2

Yeni yılda biraz daha erken uyumaya ne dersiniz? Eğer günde 8 saat uyumaya söz vermek sizin için gerçekçi bir hedef değilse akşamları yalnızca 15 dk erken yatağa girerek bir adım atabilirsiniz.

Her gün bu süreyi biraz daha arttırabilir ve uyku düzeninizi ayarlayabilirsiniz.
9 3

Aklı bir karış havada olanlar her yeni yılda kendilerini toparlayacaklarını ve artık daha düzenli olacaklarına dair kendilerine söz verirler.

Bunun yerine her gün düzenli olarak meditasyon yapıp, zihninizi boşaltmayı deneyebilirsiniz.

Pozitif Psikoloji uzmanı Sherry Blair insanların stresli, aceleci, endişeli ve depresif olduklarında evlerini toplamadıklarını söylüyor. Zihninizi toparladığınızda daha düzenli ve planlı hareket edebilirsiniz.

3,515 yetişkin üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, her gün yapılan 30 dakikalık meditasyon seansları, 8 haftadan sonra katılımcıların depresyon ve endişe semptomlarını gidermekte etkili.
9 4