Sağlıklı beslenmeye başlamanın 8 kolay yolu!

Sağlıklı olmak her gün verdiğimiz küçük kararların bir sonucudur. Eat Move Sleep kitabının yazarı Tom Rath, bize sağlıklı beslenmeye başlamak için 8 küçük hareketi anlatıyor!


Daha sağlıklı bir yaşam hayali kuruyorsanız, işe beslenme düzeninizden başlamalısınız.

Tükettiğimiz besinler sağlığımızı etkileyen en önemli unsur olduğu için hayat tarzımızı değiştirmeye beslenme düzenimizden başlıyoruz.

Değişim denilince aklınıza büyük ve zorlayıcı kurallar gelmesin. Yalnızca küçük adımlarla farketmeden daha sağlıklı beslenebilirsiniz.

Eat Move Sleep kitabının yazarı Tom Rath, bizlere daha sağlıklı beslenme için yapabileceğimiz 8 küçük değişikliği anlatıyor.

İşte beslenme alışkanlığınızı daha sağlıklı bir seviyeye çıkarabilmek için yapabileceğiniz 8 şey!
10 1

Tom Rath, ilk olarak bizler için özel anlam ifade eden günleri belirlememizi öğütlüyor.

İnsanlar doğum günü gibi özel günlerde kutlama yemekleri tüketiyor. Özellikle pasta, böyle özel günlerin olmazsa olmazı. Beslenmesine dikkat etmeye çalışan kişiler böyle özel günlerde "Ama bugün doğum günü, bi' kereden bir şey olmaz." sözlerini şekerli ve karbonhidratlı gıdalar tüketebilmek için bahane olarak kullanıyor.

Her günün birinin doğum günü olduğunu ve özel günlerin hiç bitmeyeceğini unutmayın. İstediğiniz karbonhidratlı ve şekerli gıdaları tüketmek için size gerçekten anlam ifade eden günleri belirleyin ve bu tarihlerin dışında beslenmenizi aksatmayın.
10 2

Birçok kişi her gün şekerli içeceklerden bir tane mutlaka tüketiyor.

Günde tüketilen 1 ya da 2 şekerli içecek bile, 2. tip diyabet hastalığı ve bazı kanser tiplerine yakalanma riskini yükseltmeye yetecek güce sahip.

Tatlandırıcılı içecekler çözüm sağlamıyor. Bazı araştırmalar, yapay tatlandırıcı içeren içeceklerin tat alma organlarını uyararak daha fazla şekerli gıdalar tüketme isteği yarattığını ortaya koyuyor.

Bazı kişiler kafeinden uzak durmaya çalışsa da yeni yapılan araştırmalara göre kahve tüketimi daha uzun bir hayat yaşamanıza, depresyon riskini azaltmaya ve ilerleyen yaşlarda hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor.
10 3

Dışarıda arkadaşlarınızla kalabalık bir masada otururken verilen ilk siparişin kararınızı etkilediğini unutmayın.

Bir restoranda verilen ilk sipariş masada oturan diğer kişilerin de siparişlerini yönlendiriyor. Bu psikolojik tuzağı atlatmak için gittiğiniz restoranda ilk siparişi siz verin. Böylece kimsenin etkisi altında kalmadan sağlıklı bir seçim yapacaksınız.

Ayrıca ilginç bir bulgu da ne kadar kalabalık bir masada yemeğe oturursanız o kadar çok yemek yediğinizi gösteriyor. Size yemekte eşlik eden 1 kişi bile tükettiğiniz yiyecek miktarını %35 arttırıyor.
10 4