Kusursuz bir pedikür nasıl yapılır?

...



Yaz geldi, kış boyunca kalın çorapların ve botların altında gizlenen ayaklar için şimdi özgürlük zamanı! Peki sağlıklı ve şık bir pedikür için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
8 1

Pedükür yaptırırken bu hijyen kurallarına dikkat edin!

Pedikür yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, malzemelerin size özel olması ya da çok iyi bir şekilde dezenfekte edilmesidir. İşleme başlamadan önce mutlaka kontrol edin ve temiz olduğundan emin olun.

Pedikür için en uygun malzemeyi seçmek için bilmeniz gereken birkaç önemli püf nokta var! Et ve tırnak penslerinin, en dayanıklı element olan kobalt ile çeliğin birleşimi olmasına özen gösterin.Tercih edeceğiniz penslerde bu konulara dikkat ederseniz, kusursuz uygulamayı destekleyen uzun ömürlü bir pense sahip olursunuz.
8 2


Uygulama başlangıcında uzmanınız sağlıklı bir pedikür için eldiven kullanmasına ve gerekli durumlarda antibakteriyel jel desteği ile hijyeni sağlamasına çok dikkat edin.

Pedikür işlemi sonrasında malzemelerinizin dezenfektasyonun ardından mutlaka ısılı sterilizasyondan geçirilmesini sağlayanız. Sterilizasyon işlemi bittikten sonra, steril edilmiş malzemelerin bir sonraki işleme kadar steril poşetlere konulması tavsiye edilir.
8 3


Tırnak etlerinizde işlem sonrasında kanamalar ve açık yaralar oluşabilir. Ayak parmaklarınızı hiçbir yere sürmemeye dikkat edin. Hava temas anında bile enfeksiyon kapma olasılığı bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. İnsan vücudunda deri normal şartlarda dört saat içerisinde kendini yeniler. Fakat bu süreç içerisinde enfeksiyon riskiniz devam etmektedir. Bu nedenle enfeksiyon önleyici jel veya sprey kullanılmalıdır.

Pedikür işleminin sonuna geldiğinizde bir süre ayakkabılarınızı giymeyin ve ayaklarınızın rahatlamasını bekleyin.
8 4