Sağlıklı ilişkilerde sınırlar nasıl belirlenir?

Partnerinizle birbirinizi kötü etkilememek için ilişkinizde sağlıklı sınırlar belirmek son derece önemli. Peki ilişkinizde sınırları nasıl belirleyeceğinizi biliyor musunuz?


İlişkinizde sınırlarınızı nasıl belirleyeceğinizi bilemediğiniz zaman bundan rahatsızlık duyar, hayal kırıklığına uğrar ve endişe duyarsınız.

İlişkinizde sınırları belirlemek kolay bir şey değil ve herkes bunu doğal bir şey olarak karşılamıyor.

Birlikteliğinizin başında ya da ortasında başında belirleyeceğiniz bu sınırlarla daha sağlıklı bir ilişkiye sahip olabilirsiniz.

İşte sağlıklı ilişkilerde kişisel sınırları belirlemenin püf noktaları!
8 1

Bir ilişkide sınırları belirlemek için en uygun zaman birlikteliğin ilk günleridir. Muhtemelen ilk buluşmanızda farkında olmadan bunu yapıyorsunuz.

Eğer ilişkinizin ilk günlerinde partneriniz kişisel sınırlarınızı aşıyor ve bu sizi huzursuz ediyorsa bunu ona mutlaka söylemelisiniz.

Sevgilinize kişisel sınırlarınızdan bahsetmezseniz, farkında olmadan sizin istemediğiniz şekilde davranmaya devam edecek. Bu durumda sevgilinizden uzaklaşmaya başlayacak ve ilişkinizde kendinizi huzursuz hissedeceksiniz.
8 2

Sağlıklı bir ilişkide sınırlarınızı belirlerken detaylara inmek size kalmış bir seçim. Partnerinizle bir konuda genel olarak anlaşıp ardından bir sonraki konuya geçmek isteyebilirsiniz fakat dikkat etmeniz gereken nokta problemin kaynağıdır.

Belirli bir davranıştan ya da sözden hoşlanmamanızın nedeni bile belirsizken, bu sınır ilişkinizde her ortaya çıktığında kendinizi rahatsız hissedeceksiniz. Bu nedenle sorunun kaynağına inmeyi tercih edin.
8 3

Partnerinizle ilişkinizdeki sınırlar hakkında konuşurken mutlaka dürüst cevaplar verin.

Dürüstlük bu konuda oldukça önemli. Öncelikle kendinize karşı dürüst olmalı ve partnerinize aynı dürüstlükle açılmalısınız.

Belli konularda hassas noktalarınızı biliyorsanız bunları partnerinizle konuşmalısınız.
8 4