Sağlıksız sandığınız 11 yiyeceğin faydaları!

Kötü şöhrete sahip olsalar da bu 11 yiyecek aslında sağlığınız için büyük bir tehdit oluşturmuyor! İşte sağlığa zararlı olmayan 11 yiyecek…


Herkesin size ne yemeniz ve ne yememeniz gerektiğini söylemesi hiç hoş bir durum değil. Özellikle de diyet yaparken bu durumla sıkça karşılaşıyoruz.

Sağlıklı yiyeceklerle ilgili edinilen yanlış bilgiler, beslenme düzenimizi oluştururken hata yapmamıza neden olur.

Bazı yiyecekler geçmiş yıllarda kötü şöhrete kavuşmuş olsa da yapılan araştırmalar sayesinde yıllar sonra masumiyetleri kanıtlandı.

Dr. Samantha Heller, sağlıklı beslenme çabalarınızı sabote etmeyen yiyeceklerin üzerindeki "yasaklı" damgasını kaldırabileceğinizi söylüyor.

İşte aslında zararlı olmayan kötü şöhretli yiyecekler!
13 1

Patates kızartması, kumpir, ketçap ve mayonez , patatesi kötü şöhrete kavuşturuyor.

Aslında patates oldukça güçlü bir C ve B6 vitamini ve lif kaynağı. Salsa sosu, zeytin yağı, sarımsak gibi tatlandırıcıları patatesle birlikte tükettiğinizde sağlıklı beslenme sınırlarını aşmıyor.
13 2

Herkes fıstık ezmesinden korkuyla bahsediyor. 2 yemek kaşığı fıstık ezmesinde 200 kalori bulunmasına rağmen bu lezzetli yiyecek aslında çok da korkutucu değil. Bunun nedeni de fıstık ezmesinde bulunan faydalı yağ ve besin maddeleri. Fıstık ezmesinde bulunan yağların, diğer yiyeceklerdeki besin maddelerinin, vitamin ve minerallerin vücudunuz tarafından emilmesine yardımcı olma özelliği var.

İçerisinde şeker, krema ve yağ eklenmiş olan fıstık ezmeleri yerine doğal ve yalnızca kuruyemişler kullanılarak yapılmış olanları tercih edebilirsiniz.
13 3

Az miktarda tüketilen tereyağı sağlığınız için hiç de zararlı değil. Hamur işlerinde kullanılan margarinler tereyağına göre 5 kat daha fazla trans yağ içerir ve kötü kolesterol seviyesini yükseltir.

Tereyağında , margarine oranla daha fazla doymuş yağ içerir fakat yeni yapılan araştırmalar tereyağı tüketiminin kalp rahatsızlıklarıyla bir ilgisi olmadığını söylüyor.

Bu tereyağını istediğiniz kadar yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor fakat küçük bir parça tüketmek de sizin sağlığınızla oynamış olmaz.
13 4