Saint Benoit Fransız Lisesi Yeşilçam'ı anıyor!

Türkiye'nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, “Geçmişi ve Kadınları ile Yeşilçam” etkinliğiyle sinemaseverleri, Türk Sinema Tarihi'ne doğru kısa bir yolculuğa çıkarıyor.

Saint Benoit Fransız Lisesi Yeşilçam'ı anıyor!

Burçak Evren moderatörlüğünde, Nebahat Çehre, Ayla Algan, Füsun Demirel, Ayşen Gruda, Yılmaz Atadeniz, Safa Önal ve Mert Fırat gibi ünlü konukların katılımlarıyla, geçmişten bugüne Türk sinemasının geçirdiği evreler ve önemli kadın figürleri tartışılacak.

yesilcam.20150217205402.jpg

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. “Geçmişi ve Kadınları ile Yeşilçam” etkinliğinde, sinemaseverler, Türk Sinema Tarihi'nin izini sürüyor. Etkinlik, Orion Işık ve Kamera A.Ş. iş birliğiyle ve Se-sam Başkanı Sayın Yılmaz Atadeniz’in katkılarıyla gerçekleştirilecek ve 2 hafta sürecek eski kameralar, ışık sistemleri gibi teknik ekipman ve afiş sergisiyle devam edecek.

"Sinema Tarihimiz" konulu panelin ilk oturumunda, sinema eleştirmeni Burçak Evren moderatörlüğünde, yönetmen Yılmaz Atadeniz, senarist Safa Önal ve oyuncu Mert Fırat gibi çeşitli dönemlerde iz bırakmış değerli konukların rehberliğinde, Türk sineması ele alınacak.

"Sinemamızda Kadın Figürü" teması üzerine gerçekleşen 2. oturumda ise ünlü sinema sanatçıları ile birlikte olmanın heyecanı yaşanacak. Nebahat Çehre, Ayla Algan, Füsun Demirel ve Ayşen Gruda gibi beyaz perdede "kadın"a hayat vermiş yıldız isimler ağırlanacak.

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric yaptığı açılış konuşmasında “Yeşilçam, Türk Sineması'nın ikonik bir dönemidir. Kadın figürleriyle 'Altın Çağ' yaşanmıştır. Aynı zamanda popüler kültürün bir parçası olan Türk Sineması, 1960'lı ve 1970'li yıllarda, her yıl 300'e yakın film üretimiyle tüm dünyanın 5. büyük film üreticisi haline gelmiştir. Bu filmlerin büyük bir çoğunluğu İstanbul'daki Yeşilçam stüdyolarında yapılmıştır. Saint Benoit Lisesi için tarihin bu dönemini ve simgelerini tanınmış uzmanlar eşliğinde anmak, öğrencilere ve herkese açık olacak sergiyle saygı göstermek çok önemli. Bu onların tarihi.” ifadelerinde bulundu.

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Türk Müdür Baş Yardımcısı Gülay Doğusoy panellerle ilgili konuşmasında “Türk Sineması’nın çok değerli isimleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yüzyıldır düş gücümüzün sınırlarını genişleten, belleğimizi dolduran, yirminci yüzyıl kültürünün biçimlenmesine büyük katkısı olan, bilmediğimiz ülkelere, tanımadığımız yaşamlara doğru korkmadan yol aldığımız beyaz perde, bizi bizden alıyor, coşku ve baştan çıkmaya hazır bir savrukluk içine atıyor. Sinema kültürünün ve sevgisinin daha da yaygınlaşmasına yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Etkinlik 21 Şubat Cumartesi günü ünlü isimlerin katılacağı panelle başlayıp 2 hafta boyunca sergi olarak okul içinde devam edecek.

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi Hakkında

Saint Benoît Lisesi, 1783 yılından bu yana, insani değerleri ön planda tutan yaklaşımıyla eğitime hizmet görevini sürdürmektedir.

230 yıldır, nitelikli ve ayrıcalıklı eğitim kurumu kimliğinden ödün vermeden, Türk Gençliği’ne en iyi eğitimi vermeyi hedefleyen Lise, ‘’öğrencinin eğitici projelerin merkezinde’’ olmasını sağlayan bir anlayışı benimsemektedir. Kurum projesinin temeli, gerek insani boyutta, gerekse profesyonel alanda başarıya ulaşmış bireyleri topluma kazandırmaktır.

Yorumlar