Salata hakkında bildiklerinizi unutun!

....



Hayalinizdeki o elbiseye girebilmek için gönül rahatlığıyla yediğiniz, daha da önemlisi sağlığınız için olmazsa olmaz diye nitelendirdiğiniz salata sandığınız kadar masum olmayabilir!
8 1


Salata, bir hamburgere göre her zaman daha az kalorili OLMAYABİLİR!

Salatanın üzerine eklenen soslar oldukça yüksek kalorili olabilir. Üstelik zeytinyağı da sağlıklı olduğu gerekçesiyle salatalarda bolca tüketilir. Fakat zeytinyağının yüksek kalori değerlerine sahip olması çoğu zaman atlanan bir gerçektir. Bu yüzden sıradan bir hamburgere göre yoğun soslu ve zeytinyağlı bir salatanın kalorisi daha fazla olabilir.
8 2


Ancak diyette kontrollü olarak salata yemek çok yararlı olabilir. Çünkü salata için kullanılan sebze ve yeşillikler lif yönünden zengindir. Bu besinler mide ve bağırsakları fazladan çalıştırarak kalori yakımını hızlandırır.
8 3


Düşük kalorili sebzeler her zaman daha iyi DEĞİLDİR!

Salatanızı analiz edeceğiniz zaman içindeki besleyici öğelere ve enerji sağlayan kalori değerlerine dikkat edin. Örneğin kerevizi az kalorili olduğu için tercih ediyor olabilirsiniz, ama bu sebzenin size kazandırdığı enerji de düşüktür.

Kereviz gibi açık renkli sebzeler diğer sebzelere göre daha az lif, vitamin ve mineral içerirler. Bu nedenle bol sebzeli salata tercih edeceğiniz zaman kırmızıbiber, brokoli, havuç, bezelye ve patlıcana ağırlık verin.
8 4