Sarılmanın 7 sağlıklı faydası!

Sevgi dolu bir kucaklaşmanın sağlığınıza faydalı olabileceğini hiç düşündünüz mü? İşte sarılmanın 7 faydası!


Aile Terapisti Virginia Satir, bir günü atlatabilmek için 4 sevgi dolu kucaklaşmaya ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Kendimizi onarmak için ise 8 defa sevdiğimiz birine sarılmamız gerekli.

Yaşamımızdaki sihirli dokunuşlardan biri olan sarılmak, hayatın üstesinden gelmemizi kolaylaştırırken farkında olmadığımız faydalar da sağlıyor.

İşte sarılmanın şaşırtıcı 7 faydası!
10 1

Sarılmak hastalıkları önlüyor!

Yalnızca kendimizi iyi hissetmemize değil hastalıklarla savaşmamızda da oldukça faydalı olan sarılmanın faydaları Miami Üniversitesinin yaptığı araştırmayla ortaya çıktı.

Etkili bir kucaklaşma stres seviyemizi, vücudumuzdaki ağrıları azaltıyor ve kanser hastası kişilerin bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
10 2

Kendimizi iyi hissetmemizde birçok kimyasalın rolü var ve sevdiklerimize sarılmak ruh halimizi iyileştiren kimyasalların salgılanmasını arttırır.

Serotonin, endorfin, dopamin ve oksitosin gibi hayattan zevk almamızı sağlayan, motivasyon arttıran ve mutluluk veren hormonlar birine sarıldığımızda daha fazla salgılanıyor.

Serotonin ruh halini dengelemekte etkilyken, endorfin hormonu beynin uyku reseptörlerini tetikler ve acı hissini azaltarak mutluluk hissini arttırır.

Dopamin ise beynin zevk merkezlerini kontrol eder. Ve aşk hormonu olarak bilinen oksitosin hormonu da duygusal bağlılık davranışı üzerinde etkili.
10 3

Sarılmak kendinize olan güveninizin artmasını sağlar!

Kucaklaşma bizlere sevildiğimizi ve özel olduğumuzu hissettirir.

Özellikle çocuklar için sarılmak ve sevgi gördüğünü hissetmek oldukça önemlidir. Bu şekilde sevildiğimizi hisseder ve aynı şekilde başkalarına da sevgi göstermeyi öğreniriz.
10 4