ELMAELMA iftar menüsü!

Köz Patlıcan Çorbası

Malzemeler

3 adet közlenmiş patlıcan, 1 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı su, 1 adet tavuk bulyon, 1 çay kaşığı muskat, karabiber, tuz

Tarifi

İlk olarak patlıcanları közleyelim. Daha sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Daha sonra derin bir tencereye sıvı yağ koyalım ve küçük doğranmış soğanı kavuralım. Soğan pembeleşene kadar karıştıralım.

 İçine doğramış olduğumuz patlıcanları ilave edelim. Sonrasında ılık süt, tuz, muskat rendesi ve karabiber koyup karıştıralım. Kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirelim ve sıcak olarak servise sunalım.
6 1

Fırında Çıtır Tavuk But

Malzemeler

6 adet tavuk veya piliç but, 1 paket pane harcı, 1 tatlı kaşığı un

Tarifi

Tavuk butlarını yıkayın. Pane harcını geniş bir tabağa alın. Butları bu harca iyice bulayın.
Fırın poşetini unlayın ve butları poşete yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapatın ve poşete toplu iğne yardımıyla birkaç delik açın. Poşeti fırın tepsisine yerleştirin. 200 C’ye ayarlı fırında 30-45 dakika pişirin.
6 2

Sebze Yahnisi

Malzemeler

1 adet soğan, 250 gr. brokoli, 250 gr. brüksel lahanası, 1 adet haşlanmış havuç, 1 adet domates, 3 çeyrek çay bardağı sıvı yağ, tuz

Tarifi

Soğanları doğrayıp yağda sararıncaya kadar kavuralım. Brokolileri küçük parçalara bölüp soğanın içine ekleyelim. Arada bir karıştırarak sote edelim. Daha sonra domatesi robotta parçalayalım. Sebzelerin içine ilave edelim. Karıştırıp brokoli ve brüksel lahanasını hafifçe yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Haşlanmış olan havucu doğrayıp içine ilave edelim.

Havucu haşlamış olduğumuz suyu sebzelerin üzerini hafifçe aşacak şekilde tencereye aktaralım. Tuzunu da ayarlayalım ve sebzeleri ağır ateşte pişirmeye bırakalım. Yemeği soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra servise sunalım.
6 3

Kazandibi

Malzemeler

2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 litre süt, 1 tutam tuz

Tarifi

Unu, nişastayı ve pirinç ununu derin bir kaseye dökerek karıştırın. İçerisine bir su bardağı sütü ekleyin ve topaklanmaması için iyice karıştırın. Tencereye kalan sütü dökün. Üzerine toz şekeri ve tuzu atıp karıştırın. Orta derece ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynadığında bi kepçe alarak nişastalı karışımınızın içine ekleyin. Karıştırdıktan sonra hepsini kaynayan sütün içine boşaltın. İyice karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.

Orta derinlikte ki bir tepsinin tabanına pudra şekeri serpin. Üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Tepsiyi ocağın üzerine alın ve her iki tarafını pişirin. Şeker eriyerek muhallebinin pişen tarafı karamelleşecek. Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın ve üç saat bekletin.
6 4