Sebze sularıyla kilo vermek!

Beslenme düzeninden egzersize ve psikolojik motivasyona kadar pek çok unsuru içeren Omni diyet programı, sebze yemeye alternatif olarak sebzeleri içmeyi öneriyor.

Sebze sularıyla kilo vermek!

Amerikalı beslenme ve sağlık uzmanı Tana Amen’ın, New York Times’ın en çok satanlar listesinde yer alan ve Pena Yayınları’ndan çıkan “Omni Diyeti” adlı kitabı iki haftada 5 buçuk kilo verdiren bir beslenme planı öneriyor.

Basit, bilime dayalı, bitkisel besinler ile yüksek kaliteli proteinlerin ideal oranından oluşan Omni Diyeti’nde Tana Amen’ın geliştirdiği diyet planına göre yüzde 70 meyve, sebze ve yüzde 30 protein tüketerek enerjiyi yükseltmek, hastalık riskini düşürmek, beyin ve hormon fonksiyonları düzenlemek, kilo vermek ve vücuda tamamen sağlık kazandırmak mümkün.

Sebze ağırlıklı bu diyet vücudun ihtiyacı olan sebze alımının sadece yemekle değil, sebzeli içeceklerle de tamamlanabileceğini söylüyor.

Tana Amen, günlük diyete daha çok besleyici yiyecek katmanın uygun yolları olarak yeşil su, buğday çimi ve sebze smoothie’leri içmeyi öneriyor.

Omni Diyeti Listesi (Örnek)

Omni diyetinde izin verilen yiyecekler: taze sebze, meyve, kuru yemiş (doğal) mercimek, fasulye, tahıllar, ton ve somon balığı, taze ve kuru bitkiler, kırmızı et.

Sabah

Lahana salatası
Taze yeşil biber ve kırmızı biber
Soğan ve sarımsak
1 bardak yeşil çay (şekersiz olacak.)

Ara öğün

Taze sebze yahut meyve suyu

Öğle

Büyük bir kase, domates, salatalık, soğan ve biberli salata
Ara öğün
Bir avuç kuru yemiş

Akşam yemeği

Izgarada pirzola
Brokoli ve patates püresi

Not: Diyetteki besinlerde belli bir miktar (porsiyon) yoktur. Doyum anına ulaştığınızı hissettiğiniz de yemeyi bırakmalısınız.  Diyet 2 hafta boyunca uygulanır. Ayda 1 kez uygulayabilirsiniz. Ortalama olarak 5,5 (beş buçuk) kilo verdirmektedir. Diyet boyunca günde 30 dakika spor yapmanız gerekmektedir. Omni diyetinde soya ürünleri, rafine şeker, dondurulmuş etler tüketmeniz kesinlikle yasaktır ! Daha çok ayrıntı ve diyet listesi için Omni Diyeti kitabını satın almanızı öneriyoruz.

Yeşil su 5 porsiyon sebzeye eşit

Omni Diyeti’nde yeşil suyun taze sebze suyuna alternatif, bir tür kurutulmuş veya dondurulmuş sebze olduğu belirtiliyor ve suya eklenen bir kepçe “yeşil karışım”ın beş porsiyon sebzeye eşit olduğu söyleniyor. Yeşil suyun faydaları arasında yemeklerdeki asidi nötrleştirmeye yardımcı olması yer alıyor. Ayrıca doygunluk hissi veriyor, açlığı kesiyor ve öğünler arasında atıştırmayı önlüyor.

Buğday çimi güç paketi

Diyete daha çok besin gücü eklemenin bir yolu da günlük bir doz buğday çiminden geçiyor. Buğday çimi ile yapılan içecekler hızlı enerji ve besin almanın harika bir yoludur. Bilimsel çalışmalar, buğday çiminin kan akışı, sindirim, detoksifikasyon ve ağır metal şelasyonuna yardımcı olduğunu gösteriyor. Buğday çimi ve diğer yeşil sular alternatif kanser tedavi merkezlerinde besin terapisinin özünü oluşturuyor. Üstelik buğday çimi glüten içermiyor.

Yeşil su mu, smoothie mi?

Tana Amen, yeşil su mu yoksa sebze karışımından oluşan dondurulmuş bir içecek olan smoothie mi tercih edilmeli sorusuna “Her ikisi de” diye cevap veriyor ve ekliyor: “Smoothie’nize yeşil katmak gerekli lifi sağlar. Yeşil özlerini sulandırmak güçlü bir bazlaştırıcı tonik, vitamin ve mineralleri alır ve lifi geride bırakır. Lifi çıkarmak gerçek anlamda sindirim süresini ortadan kaldırır ve size bol enerji ve besin verir.”
Tana Amen sebzeleri yemek ile içmek arasındaki farkı da şöyle özetliyor: “Sebzeleri çiğnemek var olan besinlerin yaklaşık yüzde 25’ini serbest bırakır. Ama ezme veya suyunu sıkma sebzelerdeki besinlerin yüzde 80’ine yakınını serbest bırakır.”

Omni Diyeti

Yazar               : Tana Amen

Çeviri              : Levent Aydoğan

Yayınevi          : Pena Yayınları

Tür                  : Sağlık Beslenme - Diyet

Sayfa Sayısı    : 344

Fiyat               : 24.00 TL

 

Yorumlar