Seks hakkında konuşmanın faydaları...

Seks hakkında konuşmaktan utanıyor musunuz? İşte seksten daha fazla bahsetmeniz için birkaç neden!


Seks hakkında konuşmaktan çekiniyor musunuz? Belki de seks hakkında düşündüklerinizi dile getirmenin zamanı gelmiştir!

Seks ve cinsellikten bahsetmek birçok kültürde ayıp olarak görülüyor. Seks ve cinsel organlarımız hakkında açıkça konuşmaktan çekiniyoruz.

İnsanların büyük bir çoğunluğu seks deneyimlerini kendilerine saklamayı tercih ediyor. Bu durumun iki nedeni var!
7 1

Seksten bahsetmememizin 1. nedeni insanların kendi vücutları ve seks hayatlarıyla ilgili konuları başkalarına açmaktan rahatsızlık duyması.

2. neden ise bazı kişiler seks ve cinsellikten açıkça bahsetmekten çekinmeseler bile onları dinleyen kişilerin çoğunun duydukları detaylardan rahatsız olması.

Böylelikle, aramızdan bazıları seks hakkında konuşmak ve bir şeyler paylaşmak istediğinde bile bu konular sosyal bariyere takılıyor.
7 2

İnsanların seksten özgürce bahsetmeleri için oldukça geçerli birkaç neden var.

Bu nedenlerin başında ise seks endişesi geliyor. İnsanların büyük bir çoğunluğu kendi seks hayatı hakkında endişe ediyor.

Seks hayatlarının çok sönük ve kısıtlı olmasından ya da sekse aşırı düşkün olmaktan endişe duyuyorlar.

Hatta bazı insanlar hoşlarına gitmeyen bir deneyim yaşamış fakat bunun normal olup olmadığı konusunda kararsız kalmış da olabiliyor. Bazı kişiler ise kendi cinsel isteklerinden ve fantezilerinden utanç duyuyor.
7 3

Eğer insanlar seks hayatları hakkında açık bir şekilde konuşabilseler, muhtemelen seks kaygılarının büyük bir bölümü ortadan kaybolacak.

Psikolog Jesse Bering "Perv"(Sapık) adında bir kitap yazdı ve bu kitabında deneyimlediği çeşitli cinsel fantezileri anlattı.

Bu kitapla ilgili önemli nokta ise, içinde insanları heyecanlandıran oldukça fazla şey barındırması ve bizlere eğer seksten açık bir şekilde bahsetmek istiyorsak diğer insanlara ve onların seks hayatlarına saygı göstermemiz gerektiğini anlatması.
7 4