Seks molası sizi nasıl etkiliyor?

Seksten uzak durduğunuzda bunun nedenini düşünüyor musunuz? Seks yoksunluğu sizi ve ilişkinizi nasıl etkiliyor? Seks molasının olumlu sonuçları olabilir mi?


Her çift ilişkisinde mutlaka seksten uzak durulan bir dönemden geçer. Çiftlerin seksten uzak durdukları bir döneme girmeleri olumsuz bir durum olarak görülse de cinsellikten uzak geçen bu dönemin yatak odanızda olumlu etkilerini görebilirsiniz.

Daha çok seks yapmak için bahane bulmak çok kolay: seks sayesinde daha çok kalori yakıyor, partnerinize daha yakın hissediyor ve stresten arınıyorsunuz. Kısacası seks yapmak sağlığınız için oldukça faydalı.

Bu durumda eğer aktif bir cinsel hayatınız yoksa, kesinlikle seksin olumlu yan etkilerden mahrum kalıyorsunuz, öyle değil mi?
10 1

Cinselliğe verilen ara, kişinin kendine olan saygısını zedeleyebiliyor. Bu durumun birçok çeşidi olduğunu söyleyen ünlü seks terapisti, cinsel ilişkiyi reddeden partnerin kendine olan güveninin sarsılmış olabileceğini söylüyor.

İlişki uzmanı O'Rielly ise, karşı cinsi etkilemek üzerine kurulu bir cinsel isteğimizin olduğunu ve partnerimizin bize dokunmak için hevesli görünmesinin bizi tatmin ettiğini söylüyor.

Sekse verdiğiniz değer, cinsellik molanızın size ve ilişkinize olan etkilerini şekillendiriyor. Özellikle de bu yolu neden seçtiğiniz de çok önemli bir etken.
10 2

Seks terapisti ve ilişki uzmanı O'Rielly'e göre seks molasının negatif etkileri cinsel hayalkırıklığı ve cinsel istek azalmasını da içeriyor.

Eğer seks molasını ilişkinizdeki gerilim ya da çözülememiş problemlerden dolayı uyguluyorsanız, bu durumda seks yoksunluğu ilişkinizi, birbirinize karşı duyduğunuz cinsel çekimi ve çift olarak mahremiyetiniz üzerinde kötü etkiler yaratabilir.

Ayrıca seks molası veren kişilerden bazıları cinsel uyarıcılara karşı negatif tepkiler verebilir. Beynimiz en güçlü cinsel organımızdır ve olumlu , olumsuz tüm cinsel duyguları tetikler.
10 3

Kadın ve erkekleri seksten korkutmaya, uzak tutmaya ve cinsel dürtülerini bastırmaya yönelik hareketler, seksi kötüleyen mesajlar insanları cinsellikten uzaklaşmaya itiyor ve seks hakkındaki düşüncelerini kötü etkiliyor.

Peki ya mastürbasyon?

O'Reilly mastürbasyon hakkında konuşurken, seksi açık büfeye, mastürbasyonu da o büfedeki lezzetli bir yemeğe benzetiyor. Mastürbasyonun bir partnerle yapılan seksin yerine geçmediğini ve seks eyleminin yedek oyuncusu olmadığını ifade ediyor.
10 4