Seks psikolojisi erkekleri nasıl etkiliyor?

Hep kadınların yataktaki isteklerinden, hislerinden bahsediyoruz ama erkeklerin seks hakkında düşündükleri ve seks psikolojileri hakkında bir fikriniz var mı?


Erkeklerin de kadınlara seks hakkında anlatmak istedikleri şeyler var!

Psikanalist Freud kadın cinselliğini " karanlık bölge" olarak adlandırıyorsa, biz de erkek cinseliğini karanlık gezegen olarak adlandırabiliriz.

Erkekler ve seksten bahsedilirken ortada pek dolambaçlı bir yol yokmuş gibi görünür. Erkeklerin seksle ilgili bir sorunları yoktur, onlar bu konuda oldukça kolaydır. Peki gerçekten böyle mi?

Yatak odası erkekler için hünerlerini sergiledikleri bir sahne ve o sahnede görüp duyduklarınız tamamen rol icabı. Erkekler partnerlerini tatmin etme çabasında kendi gerçek kimliklerinden uzaklaşıyorlar!

İşte erkeklerin kadınlara anlatmak istediği, yataktaki maskelerini düşüren gerçekler!
9 1

Söz konusu göğüs kabartan övgüler olduğunda erkekler de kadınlar gibi güzel sözlere karşılık veriyor.

Saçının, vücudunun nasıl göründüğünü düşünen yalnızca kadınlar değil. Erkekler de fiziksel özelliklerine iltifat edilmesinden hoşlanıyor.

Eğer sevgilinizin sizi kucaklayıp yatağa götürmesini istiyorsanız ona kaslarını ne kadar çekici göründüğünü söyleyin!
9 2

Ama düşündüğünüz şekilde değil! Yapılan araştırmalar okul çağına gelene kadar erkek çocuklarının kız çocuklarına göre daha şefkatli ve sevecen olduğunu ortaya koyuyor.

Okul çağında ise sosyal baskılar , düşünceler ve hisler ağırlık kazanıyor ve insanlarla iletişim kurma istekleri azalıyor. Benliklerinin derinliklerine attıkları bu iletişim ve samimiyet kurma istekleride asıl tabuya dönüşüyor.

Yani bir kadın ne yapmalı? Öncelikle, sevgilinizin seks sonrasında kendini geri çekmesinin sebebinin yaşadığı duygusal şok olduğunu anlayın. Siz de kendinizi biraz geri çekin ve onu kendi duygularıyla başbaşa bırakın.
9 3

Yakınlık ve duygusal bağları bir kenara bırakırsak, salt iç güdülerle yapılan seks bazen herşeyin çözümü olabiliyor.

Psikoterapist ve seksolog Jeo Kort "Erkekler , eşlerinden sert seksten zevk almalarını istiyor. Buna katlanmalarını ya da kendilerine hakaret olarak görmelerini istemiyorlar. Erkeklere göre sert seks, bir kadına üstünlük kurmakla alakalı değil, kadınların aklını başından almakla ilgili." diyor.
9 4