Seks sayınız ne ifade ediyor?

Seks yapmak sağlığınız için oldukça faydalı ve haftada kaç defa seks yaptığınızın da bu faydalar üzerindeki etkisi büyük! İşte seks sayıları ve faydaları...


Seks, insanların haz almak için yaptığı bir eylem olsa da düzenli bir seks hayatının sağlığımızı olumlu yönde etkilediğini hepimiz biliyoruz.

Her zaman alay konusu olan spor yapmak yerine seks yapmak düşüncesi acaba mümkün olabilir mi?

Ya da durmak bilmeyen burun akıntılarınız düzenli bir seks hayatı sayesinde kesilebilir mi?

İşte bütün bu soruların cevapları haftada kaç defa seks yaptığınızda gizli....
9 1

Fazla kilolarla mücadele için haftada 1 gün seks!

Rutgers Üniversitesi Biyolojik Antropoloji profesörü Dr. Helen Fisher, "Seks beyninizin, uykunuzun kalitesini arttıran oksitosin salgılamasını tetikler" diyor.

Daha çok ve sağlıklı uyku da daha az kiloya işaret eder. Uyku açlıkla alakalı hormonlar olan ghrelin ve leptini düzenler, böylece yemeklerinizde ikinci tabağı yeme isteğiniz ortadan kalkar.
9 2
Nezle nöberleri için hafatda iki gün seks yapın!

Wilkes Üniversitesinin araştırmalarına göre,haftada 2 defa seks yapan çiftler,Vücutlarını hastalıklardan koruyan immünoglobulin A proteinine %30 daha fazla sahip oluyor.

Araştırmacılar seksin rahatlatıcı , gevşetici ve moral verici etkilerinin sağlıklı kalmanıza olumlu etkisi olabileceğini düşünüyor.
9 3

Kalbiniz için haftada 3 kez seks yapın

Sevgilinizin kucağında hoplamak kesinlikle spor salonundaki kondisyon aletlerinin üzerinde hoplamaktan daha eğlenceli! Ve her ikisi de kalbinize faydalı.

Bristol Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre, seks, kalp atışlarını ve kan dolaşımını hızlandırıyor ve haftada 3 kez seks yapan kişiler, tehlikeli bir kalp krizi riskini seks sayesinde yarı yarıya azaltıyor.
9 4