Seks terapistlerinin bilmenizi istediği 7 şey!

Dünyanın en ünlü seks terapistlerine göre seks hakkında bilmeniz gereken 7 şey var! İşte seks ve cinsellik hakkında bilmeniz gerekenler...

Hayatınız boyunca bir seks terapistine gitme ihtimaliniz oldukça düşük olsa da, onların tavsiyelerini dinlemek size yardımcı olabilir.

Bekar ya da evli olmanız bu engin bilgiye sahip doktorlardan bir şeyler öğrenmenize engel değil.

Seks terapistleri, seks ve cinsellik konusunda ortaya çıkabilecek tüm sorunlarla karşılaşarak şimdiye kadar binlerce kişinin problemlerine en sağlıklı çözümleri buldu.

İnsanların sekse bakış açısını değiştirmek ve onları seks ve cinsellik konusunda bilinçlendirmek isteyen terapistler, bilgilerini aktarmak konusunda oldukça istekli.

Eğer seks terapistlerinin size seksi görünmek için nasıl makyaj yapmanız gerektiğini söyleyeceğini zannediyorsanız, yanılıyorsunuz!

İşte seks terapistlerinin seks hakkında herkesin bilmesini istedikleri şeyler!
9 1

Seks mükemmel olmak zorunda değil ve mükemmel olmamalı!

Seks eğitmeni Psikolog Dr. Logan Levkoff, "Partnerlerimizin sihirli bir şekilde sekste ne istediğimizi hissetmesi gerektiğine yönelik bir inancımız var." diyor. Yaygın olan "İyi bir seks asla tuhaf değildir ve insanlar ilginç bir şekilde vücudunuza nasıl dokunmaları gerektiğini bilebilir." inancı tamamen yanlış.

Seks yalnızca flörtöz ve eğlenceli olmamalı, ayrıca idealleştirilmiş kalıplar içine de sokulmamalı. Dahası, sizi partnerinize yakınlaştıran şey, yaşadığınız o anlar. Hayatınızda yaşadığınız en kuvvetli orgazmı hatırlamayabilirsiniz ama kendinizi sekse kaptırdığınız bir anda yataktan nasıl düştüğünüzü hiçbir zaman unutmazsınız!
9 2

Eğer henüz keşfetmediyseniz biz size söyleyelim. Gerçek seks hayatlarında çiftler, dizilerde ve filmlerde gördüğünüz "Şu anda hemen sana sahip olmalıyım!" bakışlı seks sahnelerini yaşamazlar.

Böyle senaryoları izlemeye bayılmıyor değiliz fakat Seks Terapisti Brandy Engler'a göre kendini bu tarz yoğun tutkulu bir cinsel hayatın beklediğini zanneden kadınlar daha sonra büyük hayal kırıklığına uğruyor.

Bir saniyede gelişen tutkulu bir seksin hayalini kuran kadınlar bunu gerçekleştirecek tek kişinin kendileri olduğunu fark edemiyor. Eğer partnerinize dokunmak istiyorsanız tıpkı hayalini kurduğunuz gibi ona yaklaşabilirsiniz.

Seks terapisti Engler ise, etrafta hiç kimsenin sürekli olarak tutku bombası gibi dolaşmadığını söylüyor. İlişkinizde tutkuyu yaratmak için duygularınızı seks hayatınıza dahil etmelisiniz.
9 3

Muhteşem bir seks deneyimlemek için çok deneyimli olmanıza gerek yok.

Sekste ne kadar iyi bir partner olduğunuzun kaç kişiyle birlikte olduğunuzla ve kaç defa seks yaptığınızla bir ilgisi yok.

Seks terapisti Levkoff, "Sekste ilerleme kaydetme gibi bir şeyin olmadığını söylüyor. Önemli olan o anda yaşadığınız deneyime nasıl yaklaştığınız" diyor.

Sekste yeterince iyi olup olmadığınız konusunda endişelenmeyi bırakmalısınız!
9 4