Seksin tarihe dayanan bulguları!

İlkel insanları düşündüğünüzde aklınıza cinsel hayatları geliyor mu? Cevabınız hayır mı? İşte ilkel insanlar ve seks hayatları!


İnsanoğlunun hayatındaki en büyük gizemlerden birini kaşfetmeye ne dersiniz?

Tarih boyunca insanoğlu gelişip farklı kabiliyetler kazansa da, iç güdüsel hareketlerin bize gösterdiği sonuç hep aynı.

İnsanların hayat kaynağı olan seks, her dönemde hayatımızın en önemli meselesi!

Biz ilkel insanları ateş yakmaya, beslenmeye ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır bir vaziyette hayal ederken aslında durum bundan çok farklıymış!

İşte tarihi kalıntılar , ilkel insanlar ve seks!
8 1

Geçtiğimiz ay, 165 milyon yıllık bir böcek fosili keşfedildi. İki çifleşmekte olan böceğin fosili Çin'de bir kazı sırasında ortaya çıktı. Bu fosil, en eski cinsel faaliyet bulgusu olarak kayıtlara geçti.

Çok hücreli atalarımızın, tarihte ilk defa üremeye karar verdikleri o geçmiş tarihlere kadar uzanamayacağız, fakat seks eyleminin de hayatın kendisi kadar eski olduğu bir gerçek.
8 2

Mona Lisa'yı resmeden Leonardo Da Vinci, penisilini keşfeden Alexander Fleming, insan haklarının önderi Martin Luther King Jr. ; eğer anne ve babaları seks yapmasaydı bu dünyaya hiç gelmemiş olacaklardı.

İnsanlığın varoluşunun en önemli düğümünü siz nasıl ele alırdınız? Tabii ki seks tarihinin dolambaçlı yollarında dolaşarak!

Fransa'da bulunan en eski mağara resimleri koleksiyonu en az 35,000 yıl öncesine ait ve ağırlıklı olarak kadın cinsel organı resimlerinden oluşuyor. Bu durumda 35,000 yıl önce elde ettiğimiz duvara çizilmiş ilkel vajina resimleri, pornografiye dair ilk bulgular...
8 3

Mağara duvarlarını süsleyen tek resim elbette sadece vajina değil, fakat bu resimlerin büyük bir bölümünü kadın bedeni ve abartılı vajina resimleri oluşturuyor.

Bu kalıntıları, dergi kapaklarında gördüğümüz photoshoplu çıplak kadın resimlerinin tarih öncesi versiyonları olarak görebiliriz.

Eski çağlardaki ve modern zamanlardaki cinsellik kavramının birbirine ne kadar paralel ele alındığını görmek de bayağı düşündürücü. İlkel cinsiyet ayrımcılığını bi kenara koyarsak, bilinen en eski insanların zihinlerinde seks yapmış olduklarını görüyoruz. Bizim bile daha çok yol almamız gerekiyorken, onların kadın bedeniyle ilgili ne kadar az şey bildiğini anlayabiliyoruz.

Günümüzde bu konuda aşama kaydettiğimizin en büyük kanıtı, erkeklerin kadınlarla nasıl iletişim kurması gerektiğini anlatan kitaplar.
8 4