Sekste ipler kimin elinde?

Yatak odasında kim daha baskın bir rol üstleniyor? Siz mi yoksa eşiniz mi? Sekste kontrol yalnızca bir kişide olmak zorunda değil!


Sekste ipler kimin elinde olmalı? Erkeğin mi yoksa kadının mı? Geleneksel bir cinsiyet rolünü benimsemiş kadınlar yatakta ipleri eline almaya çekinmiyor mu?

Birlikteliklerimizde sürekli paylaşımcı ve iletişimci bir yaklaşımla hareket ettiğimizde ideal ilişkiye ve aşka ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Sekste de mutluluğun formülünün yataktaki sorumluluğu paylaşmak olabilir mi?

Bu konuda yapılan bilimsel araştırmaları sizler için inceledik. Bakın karşımıza ne çıktı !
10 1

Sekste sorumluluk yalnızca erkeğin mi olmalı? Yapılan yeni bir araştırmaya göre bu sorunun cevabı "Hayır"!

Yale Üniversitesindeki araştırmacılar yeni neslin yatakta geleneksel roller üstelndiklerinde seks hayatlarında mutlu olmadıklarını ortaya koyuyor.
10 2

Bu çalışmaya göre cinsiyetlere verilmiş geleneksel roller, yataktaki erkek egemenliği hem kadınlar hem de erkeklerin yatakta kendine güvenini zedeliyor.

Cinsiyetlere atfedilmiş bu geleneksel roller yeni nesile göre yatak odasını daha az güvenli bir yer haline getiriyor.
10 3

Yaşları 18 ile 29 arasında değişen 357 kadın ve erkek üzerinde yapılan bu araştırmada aktif bir cinsel hayatı olan heteroseksüel bireyler yer aldı.

Çalışmanın başkanlığını yürüten Lisa Rosenthal ve ekibi araştırmaya katılan adayların soruları yalnızca kendilerinin bulunduğu özel bir odada cevaplamasını istedi.

Araştırma çin düzenlenen bu odaya bir kase içinde üzerinde "Lütfen kendinizi ve partnerinizi koruyun. Lütfen bir adet alınız. Bayan prezervatifi." yazan prezervatifler bırakıldı.

Yapılan ankette katılımcılara seks konusunda kendilerine ne kadar güvendikleri ve seks için ilk adımı atıp atmadıkları hakkında bazı sorular soruldu.
10 4