Sert ve kalın telli saçlar için bakım önerileri!

Şekil vermek ve dizginlemek oldukça zor olan bu saç cinsi için daha sağlıklı bir görünüme kavuşturacak önerilerimiz var!

Sert ve kalın telli saçlar için bakım önerileri!

Saçlarınız sert olması, çok fazla şampuan kullanmanız gerektiği anlamına gelmez.

Hatta saçlarınız kolay kolay yağlanmadığı için her gün şampuanlamanıza da gerek yok. Siz, kuru saçlar için üretilmiş şampuanları tercih etmelisiniz. Çünkü kalın telli saçlar kuru olmaya yatkındır. Saçlarınızın nemini korumak için, fön, düzleştirici, maşa gibi sıcaklık veren şekillendiricilerden, saçlarınıza içinde alkol bulunduran ürün kullanmaktan kaçınmalısınız.

Saçlarınızı saç kurutucusu yerine havluyla kurutmak daha iyi olacaktır. Eğer evden çıkmayacaksanız saçlarınızı daha erken bir saatte yıkayın ve kendiliğinden kurumaya bırakın.Saçlarınızın kabarmaması için geniş dişli tarakları tercih edin.

İnce telli saçların ağırlaşmasına neden olan bakım yöntemleri, gür ve kalın telli saçlara çok iyi gelir. Form koruyan değil, yumuşatan ürünlere rağbet ediniz. Parlaklık veren spreyler ve waxlar bu tür saçlarda rahatça kullanılabilir. Saçınız uzunsa, bu ürünleri sadece uçlara sürün. Jöleden de uzak durmalısınız. Çünkü jöle zaten nemsiz olan saçı daha da çok kurutur.

kabarik.jpg

İnatçı kalın telli saçlara şekil verebilmenin yolu doğru saç kesiminden geçer. Kat verilmiş omuz hizasında modeller, bu tip saçları çok daha hareketli gösterir.

Eğer kalın telli saçlar kuruluk göstermeye başlarsa, saç uçlarında kırıklara neden olabilir. Bunu kontrol altında tutmak için altı haftada bir düzenli olarak kestirmellisiniz.

Bakım yapmak isteyenler, avokado veya bademyağı gibi doğal maddeler içeren yoğun bakım şampuanlarını tercih edebilir. Böylece saçlar yumuşar. Gür ve şekil alma konusunda inatçı saçlara dört yıkamada nemlendirici maske uygulanmalı.

 

 

Yorumlar 2 yorum