Sivilceleri gizleyen en etkili makyaj yöntemleri!

Akne problemi biz kadınların en büyük kozmetik sorunlarından biri. Akne yara ve kızarıklıklarını makyajla kapatmamız çok kolay. İşte size akne görünümünü kapatan makyaj taktikleri!


Hepimiz bir dönem akne problemleriyle mücadele ettik ve aramızda hala akneleriyle vedalaşamayan kadınlar var.

Akneyi saklamanın en kolay yolu tabii ki, makyaj! Bilinçsiz yapılan makyaj akne yaralarınızı kapatmak yerine daha kötü görünmesine neden olur.

Özellikle de problemli olan cildinize kalitesiz ve yağ bazlı makyaj ürünleri kullandığınız zaman, akne izinizi bir süreliğine kapatsanız da cildiniz bu makyajdan çok daha kötü etkilenecek ve zamanla akneleriniz çoğalacak.
9 1

Öncelikle yapmanız gereken bir dermatoloğa muayene olmak. Dermatoloğunuz aknelerinizin tedavisi için bir takım ilaçlar ve kremler önerecek.

İyi bir dermatolog sahip olduğunuz cilt tipine göre günlük rutin cilt bakımınız için hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini ve nasıl bir cilt temizliği yapmanız gerektiğini anlatır.
9 2

Daha sonra, cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulmanız için mineralli yüz scrubı kullanmanız gerekir.

Bazı dermataloglar scrub, peeling gibi içinde parçacıklar olan cilt temizleme ürünlerini akne problemi olan ciltlere önermiyorlar.

Çünkü bu cilt temizleme ürünlerindeki parçacıklar, bir bölgeden başka bir bölgeye akne mikroplarını taşıyarak cildinizi temizlemekten çok daha fazla akne oluşumuna neden olabiliyor.

Bu nedenle scrub yerine cilt temizleyici içinde parçacıklar olmayan maskeleri ve temizleme jellerini kullanabilirsiniz.
9 3

Gün içerisinde yüzünüzü 2-3 defa yıkamalısınız ki böylece, cildinizdeki ölü hücreleri temizleyerek daha pürüzsüz ve taze bir cilde sahip olun.

Cilt temizliği makyaj öncesinde ve sonrasında ihmal edilmemesi gereken birşeydir. Makyaj yapmadan önce yüzünüzün pul pul olmaması için mutlaka yağsız, cildinize uygun bir nemlendirici ürünü yüzünüze uygulayarak, makyajınızın alt yapısını hazırlamalısınız.
9 4