Size en yakışan saç renkleri hangileri?

Saç rengi seçerken dikkat etmeniz gereken şeyler var! Saçlarınızı boyatırken bu önerileri değerlendirmenizde fayda var!


Kendimizi baştan yaratmaya her zaman saçlarımızdan başlarız. Hangi saç renginin bize en yakışan renk olduğu ise her zaman kafamızı kurcalayan bir soru!

En basit güzellik kuralı kendinize en çok yakışan saç rengini bulabilmek! Doğru saç rengi sizi hiçbir kozmetik malzemesinin yapamayacağı kadar genç gösterir ve cildinizdeki kusurların görünümünü azaltır.

İşte Hollywood'un en ünlü saç tasarımcılarından doğru saç rengini bulmak ve cildimizin daha dinç ve canlı görünmesini sağlamak için öneriler…
8 1

Saç renginizi tamamen değiştirmek zorunda değilsiniz. Beverly Hills'in en ünlü kuaför salonlarından The Private Room'un sahibi saç stilisti Tina Dizon, yalnızca saçınızın doğal rengini vurgulayarak bile, cildinizi daha güzel gösterebileceğinizi ve daha ince bir silüete sahip olabileceğinizi söylüyor.

Bazı saç renkleri cildinizi daha güzel ve sizi daha genç gösterirken, bazıları da tam tersi bir etkide bulunabilir. Saç tasarımcısı Kyle White "Eğer saçlarınızı boyattıktan sonra cildinize yoğun bir makyaj uygulamak zorunda kalıyorsanız, yanlış saç rengini seçmişsiniz demektir." diyor.
8 2

Cildinizin parıldıyormuş gibi görünmesini istiyorsanız, saçlarınıza altın rengi gölgeler uygulatın.

Saçlarınızdaki renk oyunlarını üç dört farklı renkte uygulayın. Doğal saç renginizden daha açık renkteki gölgeler yüz çevrenize uygulanmalı.

Bu açık renk gölgeler yüzünüze sıcaklık verecektir. Yalnız bunu uygularken aşırıya kaçmamaya özen gösterin yoksa daha solgun görünebilirsiniz.

Sarışınlar, açık kumral ve kızıl saçlılar, bir bardak şampanyayı kirli saçlarına uygulayarak 15 dakika bekletip daha sonra durulayabilir. Bu uygulama saçınızdaki altın ışıltıları güçlendirir.
8 3

Daha ince görünmek için saç renginize kontür uygulayın. Doğru yere uygulanan koyu ve açık renkli birkaç gölge yüzünüzün daha ince görünmesini sağlayabilir.

Saç tasarımcısı White , "Eğer yuvarlak bir yüze sahipseniz, gölgeleri yoğun olarak başınızın üst kısmına uygulayın. Eğer gıdınız varsa, gölge ya da balyaja asla çene hizanızdan başlamayın, bu uygulamalar yalnızca yüzünüzdeki dolgunluğu arttırır." diyor.

Saçınıza uygulayacağınız açık ve koyu gölgeler kendi saç renginizin iki ton koyusu ya da açığı olmalı.
8 4