Sizin tercihiniz hangisi?

Dondurma mevsimi geldi. Her dondurma bir değil. Dondurma yapılışına göre üçe ayrılıyor. İtalyan, Amerikan ve Osmanlı dondurması. Temelleri 1925 yılında atılan Zeynel, geleneksel Osmanlı usulü dondurma yiyeceğiniz adreslerin başında geliyor.

Sizin tercihiniz hangisi?

Güneşi görüp de dondurma yememek olur mu? Büyük, küçük herkesin sevdiği dondurmanın zamanın geldi artık. Her damak tadına uygun dondurma çeşidi var.

İşin uzmanları dondurmayı; İtalyan tipi dondurma (Gelato), Amerikan dondurması ve geleneksel Osmanlı dondurması diye üçe ayırıyor.

Süt, krema, şeker, yumurta, meyve ve çeşniler kullanılarak yapılan Gelato, içerisinde salep olmadığından daha yumuşak bir dondurma olma özelliğini taşıyor.

Yapıldıktan 1-2 gün içinde de tüketilmesi gerekiyor.

Çok yoğun krema kullanılan Amerikan dondurması ise daha yağlı bir yapıda oluyor.Meyveli çeşitleri ise süt bazlı üretiliyor.

zeynel.20150428123242.jpg

Geleneksel Osmanlı usulü dondurma ise, katkı maddesi ve aroma içermiyor. Sütlü çeşitleri; süt, salep, şeker ve yumurtadan yapılıyor. Yağ oranı yüksek manda, keçi, koyun gibi hayvanların sütleri kullanılarak üretilen bu çeşit dondurmalara, yağ veya krema ilavesi yapılmıyor. Salep kullanıldığı için süt bazlı dondurmalar diğer dondurma türlerine göre sert olurken meyveli dondurmalarında meyvenin kendisi kullanılıyor. Temelleri 1925 yılında atılan Zeynel, geleneksel Osmanlı usulü dondurma yiyeceğiniz adreslerin başında geliyor. Son olarak Nişantaşı ve geçtiğimiz günlerde Yeniköy restoranlarını devreye alan Zeynel'in İstanbul ve Ankara'daki 22 şubesinde bu eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz...

zeyyy.20150428123358.jpg

Yorumlar