Soğuk suyla duş almanın 7 faydası!

Soğuk suyla duş almanın sağlığınız için faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İşte soğuk duşların 7 sağlık faydası!


Sıcak yaz günlerinde soğuk suyla duş almak en sevdiğiniz şeylerden biri. Peki ya soğuk havalarda buna cesaret edebilir misiniz?

Birçok kültürde soğuk su, insanları günahlarından arındıran ve güçlendiren öğe olarak yer alıyor. Örneğin Spartalı savaşçılar, soğuk suyun kendilerine güç ve direnç verdiğine inanıyorlardı.

İşte duşa girdiğinizde musluğu sıcaktan soğuk tarafa çevirmenize neden olan 7 şey!
9 1

Soğuk suyla duş almak sizi hayalini kurduğunuz vücuda bir adım daha yaklaştırır. Vücudunuzla temas eden soğuk su, daha fazla kahverengi yağ hücresi üretilmesini sağlıyor.

Bu kahverengi yağ hücreleri yağ yakımında kullanılıyor. Ne kadar çok kahverengi yağ hücresine sahip olursanız her saniye o kadar fazla yağ yakar ve zayıflarsınız.

Artan yağ seviyesiyle birlikte metabolizma hızı yükselir ve doğal olarak yükselen vücut ısısı ve kan basıncı sayesinde vücudunuzda meydana gelen kimyasal olaylar hız kazanır.
9 2

Eğer çocuk sahibi olmaya çalışıyorsanız soğuk suyla duş yapmak yardımcı olabilir.
1993 yılında yapılan bir araştırma soğuk duşların testosteron seviyelerini ve buna bağlı olarak doğurganlığı arttırdığını ortaya koyuyor.

Başka bir araştırmada ise sıcak suyla yapılan duşların sperm sayısını düşürdüğü bulunuyor.
9 3

Soğuk suyla duş yapmak, antidepresan ilaç etkisi göstererek depresyonu önleyebilir.

Vücudunuza çarpan soğuk suyun etkisiyle sinir uçlarınızdan beyninize daha fazla sinyal gider. Bu etki ise antidepresan ilaçların etkileriyle benzerlik gösterir.
9 4