Sonbahar için cilt bakımı önerileri!

Sonbaharda cilt bakımı için size gerekenler...


Sonbaharla birlikte cilt sorunları yavaş yavaş baş gösteriyor. Hava değişimiyle panikleyen cildi nasıl yatıştıracağız?

Tabii ki, cildimize ihtiyaç duyduğu özel bakımı doğal yollarla uygulayacağız. İşte bakımınıza yardımcı olacak 5 öneri…
7 1

Cilt tarafından kolay emilebildiği için krem gibi kullanabileceğiniz argan yağı, yumuşatıcı etkisiyle 3 gün düzenli kullanımdan sonra, pürüzlü ve kuru cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getiriyor.

Cildin doğal korunma bariyerini güçlendirmede önemli olan yağ asitlerince zengin bu yağ, çevresel faktörler ve stresten kaynaklanan, cildi yıpratan serbest radikallere karşı etkili ve doğal korunma sağlıyor.
7 2

Düşük kaliteli nemlendiriciler cildinize ekstra 'su' verir, nem değil. Su buharlaşınca cildiniz daha çok kurur. Yüksek kaliteli nemlendiricilerde de yağlı hissi veren petrol ürünleri vardır. Etkili olabilir, fakat yıllar içinde kimyasalların etkisi görülmeye başlanacaktır.

Peki Hindistan cevizi yağı? Cildinizi bir toprak olarak düşünün, Hindistan cevizi yağı yapısı gereği kuru bölgelere doğru hareket eder. Yüzeyi kaplar ve canlandırır.
7 3

Beslenme de deriyi korumak için dikkat edilmesi gereken bir faktör. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması ve yağ, karbonhidrat kısıtlamasının dozunda yapılması da önemli.
7 4