Spordan önce neler yemeliyiz?



Yaptığınız egzersizlerin üzerinde yediklerinizin etkisi büyüktür. Spor öncesinde doğru beslenerek, spor esnasında kan şekeri dengenizi sağlayabilir ve daha fazla kalori yakabilirsiniz. Bu nedenle egzersize başlamadan bir saat önce hafif bir atıştırmalık tüketmelisiniz.

Biz size birkaç örnek verelim.
7 1

Meyveli smoothie 


Yapılan araştırmalara göre, yeteri kadar C vitamini alanlar, egzersiz yaparken daha fazla yağ yakabiliyorlar. Dolayısıyla, C vitamini açısından zengin bir meyve seçerek, spora başlamadan önce kendinize meyveli bir smoothie hazırlayabilirsiniz.
7 2

Yulaf ezmesi


Boş bir mide ile egzersizlere başlamamak için, yulaf ezmesi sabah sporlarına en uygun yiyecek. Hatta içine meyve karıştırdığınızda, hem daha güzel bir tat yakalayabilir, hem de daha yoğun enerji depolayabilirsiniz.
7 3

Muz


Karbonhidrat açısından zengin olan muz, içerdiği şeker ve nişasta bakımından egzersiz sırasından yeterli enerjiyi sağlamak adına ideal bir seçim. Uzmanlar, spora başlamadan 45 dakika- 1 saat öncesinde yenilen orta boy bir muzun, tüm egzersiz rutininiz sırasında sizi zinde tutmaya yeterli olacağını söylüyorlar.
7 4