Spordan sonra ne yapmalı?

Egzersizden sonra mutlaka yapmanız gerekenler...


30 dakika kardio, ardından bir 30 dakika da vücudunuzu şekillendiren egzersiz hareketlerini yaparak fitness programınızı tamamladığınızda, bunun rahatlığını ve mutluluğunu yaşıyorsunuz değil mi? Esasında söylemeliyiz ki, yapmanız gerekenler o kadarla bitmiyor.

İşte fitness programınızdan en iyi derece verim sağlamak için egzersizden sonra yapmanız gerekenler...
8 1

Kardio egzersizlerinden sonra kalp atış hızının normale dönmesi , egzersiz sonrası kas ağrıları ve yorgunluğundan kurtulabilmek için, vücudun yatışmasını sağlamak gerekiyor. İster yürüyüş, ister bisiklet , ister zumba olsun, tüm kardiyo egzersizlerinin son beş dakikasında temponuzu yavaşlatarak vücudunuzun normal ritmine dönmesine yardımcı olmalısınız.
8 2

Egzersizden sonra yapılan duş vücuda rahatlık verir. Soğuk suyla yapılan duş ise yanmayı ve ağrıyı azaltır; hücrelerin iyileşme sürecini hızlandırır. Dr. Schriner, "Duş alırken sıcak ve soğuk su değişimi uygula böylece kendinize hidroterapi uygulayabilir, kan dolaşmını hızlandırabilirsiniz" diyor.
8 3

Ne kadar egzersiz yaptığınıza ve ne kadar terlediğinize bağlı olarak, kaybettiği suyu vücuda geri sağlamanız gerekiyor. Egzersizden sonra 2-3 bardak su mutlaka içmelisiniz, bunun dışında bitki çayları da oldukça faydalı.
8 4